Nissan laat de bizarre elektrische auto van de toekomst zien

Elektrische auto's Jeroen Kraak 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dat we allemaal over een aantal jaar in elektrische auto’s rijden, staat wel vast. Nissan heeft er een eigen kijk op en laat nu een conceptcar zien over hoe wij in de toekomst van A naar B gaan.

We zullen allemaal over moeten naar de elektrische auto, alleen al omdat vanaf 2035 er geen benzineauto’s meer verkocht mogen worden. Hoewel we nu al langzaam steeds meer EV’s op straat zien, kan die er in de toekomst nog anders uitzien. Nissan geeft al een eerste blik.

De elektrische auto van de toekomst van Nissan

Deze maand is het tijd voor de Japan Motor Show. Tijdens deze autobeurs willen een hoop fabrikanten helemaal de blits maken, en een daarvan is Nissan. Om alvast de aandacht op zich te vestigen, laten ze nu een eerste concept zien van hun elektrische auto van de toekomst.

Nissan heeft beelden gedeeld van zijn Hyper Urban concept elektrische auto. Wat meteen opvalt, is het puntige design van de auto. Deze lijkt echt net uit een game als Cyberpunk 2077 te zijn gereden. Daarnaast springt de limoengroene kleur van de wagen in het oog. Deze verandert door de hoek waarop het licht valt. Het moet daarmee nog beter opgaan in de omgeving.

De schaardeuren aan de zijkanten van deze Nissan zorgen ervoor dat je heel makkelijk de auto inkomt. Net zo comfortabel is het interieur, dat vooral ruimte moet bieden, zodat je nog meer van je rit door de stad kunt genieten. Ook zit er een draaibaar scherm in voor wat entertainment tijdens het reizen. Overigens zijn de voorstoelen ook in te klappen, waardoor de elektrische auto in een ontspanningsruimte verandert.

Zet ‘m midden in je appartement

Voor die ontspanningsruimte heeft Nissan trouwens nog iets anders bedacht. Voor het automerk is het ook heel normaal dat je de elektrische auto in een appartement parkeert en daar gebruikt als extra kamer. Het bedrijf ziet dan ook toekomst in de autolift. Sterker nog, het denkt dat het in de toekomst verplicht zal worden in nieuwe appartementencomplexen.

Elektrische auto Nissan
(Afbeelding; Nissan)

Maar niet alleen het uiterlijk moet volgens Nissan flitsend zijn, ook de binnenkant moet van topniveau zijn. Het bedrijf zet dan ook vol in op AI. Het moet door middel van AI slim kunnen opladen en dienen als extra stroombron voor een huis. Wanneer er weinig of de elektriciteit duur is, moet de auto stroom kunnen geven aan het huis.

Wel moeten we even een slag om de arm houden omdat dit een conceptcar van Nissan is. Vaak zijn dit hele futuristische ontwerpen die nooit echt zullen verschijnen. Ze moeten vooral de toekomstvisie van een bedrijf laten zien.

Zo veel wegenbelasting betaal je voor een elektrische auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen