Opvallend: nieuwe versie Samsung Galaxy S20 FE uitgebracht in Korea

Tech Wesley Akkerman 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo nu en dan weten fabrikanten van smartphones nog wel eens te verrassen. Dat gebeurt nu via een nieuwe release van Samsung. Het gaat om een smartphone die al een flinke tijd verkrijgbaar is, maar toch ineens een nieuwe versie krijgt. Bovendien geldt dit alleen voor één land, namelijk thuisland Zuid-Korea.

Soms brengen fabrikanten van smartphones nieuwe versies van bestaande smartphones uit. Denk dan bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S21 FE, die onlangs op de markt verscheen. Dit is in feite een aangepaste versie van de Galaxy S21. Nu gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf een stapje verder met nieuwe versies uitbrengen.

Samsung gaat een stapje verder

Het bedrijf lanceert namelijk een nieuwe versie van een reeds aangepaste variant van een specifieke smartphone. We hebben het in dit geval over een exclusief in Zuid-Korea gelanceerde nieuwe variant van de Samsung Galaxy S20 FE. De FE staat, net als bij de Galaxy S21 FE, voor de woorden Fan Edition.

Samsung galaxy S20 FE
(Afbeelding: Samsung)

Deze nieuwe variant draagt de bijzonder fantasieloze naam Galaxy S20 FE 2022. Wat precies de verschillen zijn met de oude variant, is niet helemaal duidelijk. De processor is in elk geval hetzelfde. Dat is de oude, maar ook vertrouwde Qualcomm Snapdragon 865. De lancering wordt verder niet groot uitgemeten in het land.

Voor een lagere prijs te koop

De prijs van de Samsung Galaxy S20 FE 2022 is ongeveer 520 euro. Dat is ongeveer 150 euro minder dan het eerste model (de prijzen zijn overigens exclusief de Nederlandse btw). De telefoon is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk Cloud White, Cloud Lavender en Cloud Navy (oftewel wit, paars en blauw).

Verder is het zo dat Samsung standaard geen oordoppen meer levert in de doos. Dat deed het bedrijf voorheen wel; die waren afkomstig van dochteronderneming AKG. Daarnaast is het niet duidelijk of het bedrijf voornemens is de smartphone naar andere landen te brengen. Dat moeten we dus maar afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Naver

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen