Gratis Netflix-alternatief NPO Start op je smart-tv: zo koppel je ‘m

Televisies Sam Dille 14 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

NPO Start is een van de Nederlandse varianten op Netflix of Disney+.De dienst is ook beschikbaar voor smart-tv’s, maar dan moet je hem wel eerst even koppelen.

De app van NPO Start is niet bepaald een technisch hoogstandje te noemen. Gebruikers klagen al een tijdje over haperingen tijdens het kijken van programma’s. Daarom heeft de NPO de Netflix-concurrent een opfrisbeurt gegeven. Hierdoor zijn de diensten stabieler en hebben ze minder haperingen.

De nieuwe NPO Start-app is beschikbaar voor alle platformen, dus ook voor smart-tv’s. Voordat je gratis kunt genieten van je favoriete programma’s moet je alleen wel even je account koppelen. Wij leggen je haarfijn uit hoe je dat doet.

Zo koppel je gratis Netflix-alternatief NPO Start op een smart-tv

Voordat je jouw NPO Start-account kunt koppelen aan je smart-tv, is het eerst belangrijk dat je de gratis app hebt geïnstalleerd. Dat gaat eigenlijk precies hetzelfde als Netflix. Ga hiervoor naar de App-service van jouw toestel, bijvoorbeeld de App Store voor Apple TV en de Play Store voor Android TV. Tik op de zoekbalk ‘NPO Start’ en druk op ‘Installeren’.

Zodra je de app op je smart-tv hebt, kun je aan de slag gaan met het koppelen van je account. Open de app op jouw device en druk op ‘Inloggen’. Er verschijnen nu een QR code en een cijfercode op het scherm. Je kan deze code scannen of je kan een koppeling maken via de website van NPO Start.

Lidl Aldi Action Kruidvat tv That '90 Show Netflix / smart-tv
Kijken naar NPO start in plaats van Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Om dit te doen moet je wel eerst ingelogd zijn op een ander apparaat. Dit kun je doen via deze link. Vul vervolgens de code in die op het scherm staat. Na het invullen bevestig je, waarna het account wordt gekoppeld.

Heb je meer informatie nodig, of heb je problemen tijdens het inloggen? Dan kun je de klantenservice van de NPO een vraag stellen via deze link. Hopelijk komen ze dan met een passende oplossing.

Let op als je NPO Plus gebruikt

Mocht je een abonnement hebben op NPO Plus, dan kan het zijn dat je na het koppelen nog steeds het logo van NPO Start te zien krijgt. Dat betekent niet dat je iets verkeerd hebt gedaan. NPO heeft op dit moment namelijk wat problemen met de logo’s, waardoor het goede logo soms niet zichtbaar is.

Je kunt dit testen door te proberen aflevering 1 van seizoen 1 van Oogappels af te spelen op je smart-tv. Als dit lukt, heb je NPO Plus op je tv. Het is nogal verwarrend, maar gelukkig is de NPO bezig met het oplossen van dit probleem. Als dat gelukt is heb je Netflix niet meer nodig.

Je favoriete films op Netflix, HBO en Disney waren een hel om te filmen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen