Na CES 2024 was Obliterated de Netflix-serie die ik echt even nodig had

Films & Series Mark Hofman 15 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Las Vegas is een krankzinnige stad, CES 2024 een krankzinnige beurs. Dat ik bij thuiskomst even heil kon vinden in het krankzinnige Obliterated op Netflix was dus best wel fijn.

Regelmatig worden series kapotgemaakt op websites als IMDb en Rotten Tomatoes, maar zijn ze in the end best wel vermakelijk om te bekijken. Met een 6,7 op die eerste website en een 45% op die tweede, zou je Obliterated waarschijnlijk links laten liggen. Maar het publiek geeft de serie niet voor niets een score van 75%.

De Netflix-serie, die draait om een Special Forces-team dat probeert een bom te ontmantelen om Las Vegas te redden, is op alle mogelijke manieren fout. En dat maakt hem zo ongelooflijk vermakelijk.

Obliterated: de Netflix-serie die ik nodig had

Las Vegas is een fantastische stad, maar ook behoorlijk intens. Na mijn derde bezoek aan CES, dat plaatsvindt in het entertainmentwalhalla van de wereld, en na het ervaren van de nodige extremen, had ik echt even behoefte aan rust bij thuiskomst.

Obliterated, een serie die vorig jaar op Netflix verscheen, heeft me daarbij uitstekend geholpen. De combinatie van de rust thuis met de chaos van Las Vegas gaf me precies de mogelijkheid om rustig bij te komen van alle prikkels die me vorige week constant overspoelden.

Als analisten mogen geloven is Netflix niet van plan om abonnees met rust te laten in 2024. De prijzen zullen ook dit jaar weer stijgen.
(Afbeelding: Netflix)

De strijd om Las Vegas

In Obliterated volgen we een Special Forces-team dat het spel, voor een groot deel, niet helemaal volgens de regels speelt. Nadat ze een nucleaire ramp in Las Vegas hebben weten te voorkomen, besluiten ze te feesten als nooit tevoren. Drank en drugs passeren de revue.

Tijdens het feesten beseffen ze echter dat hun missie niet zo succesvol was als ze dachten. Onder invloed keren ze terug naar de actie, wat zoals je waarschijnlijk al verwacht, niet soepel verloopt.

De Netflix-serie hoeft niet geprezen te worden vanwege het geweldige acteerwerk, het unieke verhaal of de verbluffende beeldkwaliteit. Maar het is wel een serie die de chaos van Las Vegas en de paniek wanneer een nucleaire bom in het spel is, uitstekend weergeeft.

Het feit dat Obliterated ook vol zit met heerlijke humor (ik moest hardop lachen) en de nodige plottwists, is alleen maar een voordeel.

Na CES 2024 was Obliterated de Netflix-serie die ik echt even nodig had
(Afbeelding: Netflix)

Ja, de Netflix-serie is behoorlijk fout. Maar hebben we dat soms niet even nodig?

Netflix heeft geweldige series voor 2024 in petto

Als je Obliterated niet aantrekkelijk vindt, kun je als Netflix-gebruiker natuurlijk nog veel andere geweldige titels ontdekken, zowel nu als later dit jaar.

Op de redactie kijken we bijvoorbeeld enorm uit naar de live-action versie van Avatar: The Last Airbender. Collega Jeroen gelooft dat dit echt de hit van 2024 kan worden.

Wil je weten waarom dat het geval is? Bekijk dan zeker het onderstaande artikel:

Avatar: The Last Airbender kan de Netflix-serie van 2024 worden en dit is waarom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen