Apple Store Amsterdam in 2011

Apple Koen van Tongeren 28 nov 2010
Leestijd: 2 minuten

De vlag kan uit want One More Thing weet het zeker: Nederland krijgt een officiële Apple Store. De winkel moet in 2011 opengaan op de begane grond van het Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam. Op de derde verdieping van dit pand heeft Apple Benelux vorig jaar al zijn intrek genomen.

In de afgelopen weken heeft OMT uit verschillende (waarvan een aantal zeer betrouwbare) bronnen vernomen dat begonnen is met de voorbereidingen voor de Amsterdamse Apple Store. Zo zijn een aantal Nederlandse bedrijven benaderd om technische en bouwkundige aanpassingen te maken aan het pand. Ook is Apple inmiddels begonnen is met het rekruteren van personeel voor de winkel. Een datum voor de opening is er nog niet, maar kan volgens onze bronnen ergens in de lente van 2011 verwacht worden.

Lange tijd heeft ABN AMRO een bankfiliaal gehad op de plek waar de Apple Store gepland staat. De bank heeft de locatie een aantal maanden geleden verlaten. Nu wordt de locatie tijdelijk verhuurd aan een kunstgalerie die er exposities houdt. Medewerkers van de galerie bevestigen tegenover OMT dat de ruimte aan Apple verhuurd zal worden. Er is al een vergunning aangevraagd bij de Gemeente Amsterdam om de locatie als winkel te gebruiken. De galerie mag blijven totdat die vergunning is afgegeven.

Plattegrond van de begane grond. In het rode gebied zou de Store gepland zijn.

Sinds onze berichtgeving over de verhuizing van het kantoor van Apple Benelux van Bunnik naar Amsterdam is gespeculeerd over een Store aan het Leidseplein. Ook was al langer bekend dat Apple in onderhandeling was met de verhuurder van het pand over de huur van vierkante meters winkelruimte. Inmiddels is er echter genoeg informatie beschikbaar uit betrouwbare bronnen om aan te kunnen nemen dat de Apple Store in Amsterdam heel dichtbij is.

De locatie van de Amsterdamse Apple Store is nu nog publiek toegankelijk.

Natuurlijk houdt OMT je de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen aan het Leidseplein. Heb jij aanvullende informatie? Laat het ons weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen