OnePlus 12 komt in januari, maar wat kan de Android-smartphone?

Smartphones Sam Dille 9 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 12 is het nieuwe vlaggenschip van OnePlus. Hoewel de Android-smartphone inmiddels het daglicht heeft gezien, moeten we in Europa nog even wachten tot volgende maand. Geen probleem, want we weten nu wel wat we krijgen.

Voor de lancering in China liet OnePlus ons al kennis maken met het ontwerp van de nieuwe smartphone. Dat deed het door middel van een trailer en dankzij de presentatie van afgelopen week weten we gewoon nog meer.

De OnePlus 12 is logischerwijs een stap vooruit ten opzichte van het huidige vlaggenschip, maar op welke vlakken merken we dat?

Aanpassing van de Alert Slider

Op de nieuwe teaser zien we eigenlijk bar weinig. We krijgen alleen een glimp te zien van de achterkant van de OnePlus 12. Het lijkt erop dat de telefoon niet heel erg is veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Toch is er één opvallende verandering: de Alert Slider.

De fysieke schakelaar waarmee je kunt schakelen tussen mute-, tril- en bel-instellingen is verplaatst naar de linkerkant. Ideaal voor tijdens het gamen. Zo kun je namelijk de telefoon horizontaal vasthouden zonder de antenne te bedekken.

Check hier de teaser van de OnePlus 12:

De nieuwe camera van de OnePlus 12

De OnePlus 12 heeft nog steeds camera’s aan de achterkant. Maar als je goed kijkt, zie je dat het er vier lijken te zijn. Het deel rechtsonder bevatte een flitser in de OnePlus 11 van vorig jaar. De OnePlus 12 heeft juist een kleine lens naast iets wat een lampje of een kleine flitser lijkt te zijn.

De ronde schijf rond de camera’s ziet er even groot uit als die op de OnePlus 11. Hoewel hij hier doorschijnend lijkt te zijn in plaats van glanzend zwart.

OnePlus gaf afgelopen dinsdag meer informatie over de gloednieuwe smartphone. De OnePlus 12 zal worden geleverd met onder andere een 6,82-inch OLED beeldscherm van 3168 x 1440 pixels, een 50-megapixelsensor en een 64-megapixelsensor met 3x zoom. Een historisch snel en helder beeldscherm valt dus in de lijn der verwachtingen.

Wanneer de smartphone precies uitkomt weten we nog niet. Wel is bekend dat OnePlus haar nieuwste aanwinst begin 2024 wil uitbrengen. Dus met een beetje geluk hoeven we niet heel lang te wachten.

OnePlus en Oppo gaan ‘geschiedenis schrijven’ op smartphonegebied

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen