OnePlus en Oppo gaan ‘geschiedenis schrijven’ op smartphonegebied

Smartphones Mark Hofman 23 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

OnePlus en moederbedrijf Oppo maken zich op voor een grote aankondiging. De twee bedrijven hinten naar een historisch moment op het gebied van Android-smartphones.

Op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, geven de twee bedrijven een klein voorproefje. Het zou gaan om de aankondiging van een imposant beeldscherm dat in toekomstige smartphones van het bedrijf gebruikt zal worden.

OnePlus en Oppo willen geschiedenis schrijven

“Een historisch moment voor Chinese beeldschermen.” Zo wordt de aankondiging van komende week door OnePlus en Oppo naar buiten gebracht.

De twee partijen, die onder hetzelfde moederbedrijf vallen, slaan de handen ineen met fabrikant BOE om het beeldscherm te produceren. Maar wat het precies zal betekenen voor ons als gebruikers is officieel nog niet duidelijk.

OnePlus en Oppo gaan 'geschiedenis schrijven' op smartphonegebied
(Afbeelding: Oppo)

Leaker Digital Chat Station, die doorgaans goed geïnformeerd is, denkt dat OnePlus en Oppo met een hogere helderheid voor beeldschermen komen. Volgens bronnen gaat het om een maximale helderheid van 3000 nits.

Op dit moment is de Oppo Find X6 Pro de Android-smartphone met de hoogste helderheid. Het beeldscherm van deze smartphone kan een maximale helderheid van 2500 nits bereiken.

Eerste hint naar het nieuwe vlaggenschip?

Hoewel de OnePlus Open vorige week werd onthuld, zijn de ogen in de markt nog altijd gericht op de OnePlus 12. De grote vraag is op dit moment vooral of dit nieuwe vlaggenschip het beeldscherm met de hogere helderheid zal krijgen.

Het ligt in ieder geval wel in de lijn der verwachtingen. Een paar maanden geleden verscheen er een gerucht dat de smartphone bekend zou staan om de hoge helderheid van het beeldscherm. De mogelijkheid van een maximale helderheid van 3000 nits zou zeker aan die verwachting voldoen.

@wantnl

De OnePlus Open is officieel een feit 🔥 #oneplusopen #oneplus #op #android #smartphones

♬ origineel geluid – WANT

Gezien het gebrek aan officiële informatie is dat echter wel een vrij wilde gok. De kans bestaat ook dat Oppo eerst een smartphone op de markt brengt met deze functionaliteit.

De tijd zal het ons in ieder geval leren, en geduld is een schone zaak. Wat dat betreft hebben we geluk, want de besproken aankondiging vindt op 24 oktober (morgen dus) plaats.

Foto per ongeluk verwijderd op je iPhone of Android? Zo tover je ‘m terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen