OnePlus en OPPO bouwen krankzinnige Android-smartphones

Smartphones Mark Hofman 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Chinese fabrikanten OnePlus en OPPO gaan knettergek. De twee partijen, die beiden vallen onder de Oga-groep, werken aan krankzinnige Android-smartphones. Mark vertelt je er in dit artikel alles over.

Hoewel het fijn is dat smartphones zich blijven ontwikkelen, moet ik eerlijk bekennen dat ik er niet heel warm meer van word. Een kleine camera-upgrade hier en een iets betere accuduur daar zijn anno 2023 de upgrades waar we mee te maken hebben. OnePlus en OPPO doen het echter wel een klein beetje anders.

Krankzinnige Android-smartphones van OnePlus en OPPO

Waar we het voor nodig hebben mag Joost weten (laat van je horen, Joost). OnePlus en OPPO werken aan Android-smartphones met een intern werkgeheugen van 24 GB. Een pittige stap ten opzichte van de 16 GB aan werkgeheugen die de meeste high-end smartphones vandaag de dag hebben.

Die informatie is overigens niet officieel, maar komt van een leaker genaamd Digital Chat Station. Op het Chinese platform Weibo, dat het beste te vergelijken is met Twitter, speelt hij de informatie door. Iets wat hij overigens vaker doet en waarmee hij een aardige reputatie heeft opgebouwd. DCS heeft namelijk best vaak gelijk.

OnePlus en OPPO bouwen krankzinnige Android-smartphones
Digital Chat Station deelt de informatie (Afbeelding: Weibo)

Welke Android-smartphones precies voorzien worden van 24 GB aan werkgeheugen is nog niet bekend. Wel weten we dat het om high-end vlaggenschepen gaat en dat het toestel standaard met 16 GB komt. De 24 GB-optie is dus een upgrade.

Wat moet je met zoveel werkgeheugen?

Ja, dat is een pittig goede vraag. We hebben in de afgelopen paar jaar aanzienlijk veel verschillende smartphones gezien en gebruikt met 16 GB aan werkgeheugen. Hoewel het multitasken en browsen een stuk makkelijker maakt, voelt het eigenlijk nu al onnodig.

Dat heeft deels te maken met het feit dat de toestellen afkomstig uit de Oga-groep op de achtergrond applicaties best wel snel killen, om ervoor te zorgen dat ze niet te belastend zijn.

Zelfs op de modellen die deze 16 GB dus met zich meedragen. Een stap naar 24 GB is dus groot, maar niet heel erg nodig. Althans, zo voelt het.

Al kunnen de bedrijven ons dat zelf natuurlijk een stuk beter uitleggen. Wat dat betreft is het dus wachten tot de benoemde vlaggenschipserie zijn gezicht laat zien. Wanneer dat is weten we echter nog niet.

ย 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ๐Ÿš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen