Opera komt met gratis VPN-app voor iOS

Apple rmens 9 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Opera ken je misschien als maker van een in het verleden populaire browser, maar het Noorse bedrijf doet meer. Zo is vandaag een nieuwe iOS-app genaamd Opera VPN gelanceerd. iOS-gebruikers zetten er gratis een volwaardige VPN-verbinding mee op.

Opera VPN heeft servers in Canada, Duitsland, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten. Met VPN wordt al het internetverkeer via een versleutelde tunnel verstuurd. Handig voor op bijvoorbeeld publiek (open) Wi-Fi.

VPN en Adblocker

Naast een VPN-verbinding heeft Opera VPN ook een ingebouwde content blocker die advertenties en trackers blokkeert. Deze staan standaard aan, maar zijn in de app zelf uit te schakelen. Je kunt er ook van land wisselen om bijvoorbeeld geografische blokkades te omzeilen.

Klik/tap voor groter.

De VPN-verbinding wordt als native IPSec verbinding aan iOS toegevoegd en werkt dus binnen alle apps op de telefoon. Opera werkt ook aan een browser met ingebouwde VPN voor Windows en OS X, maar dat is eigenlijk meer een proxy die alleen binnen de browser werkt. De iOS-app geeft je een volwaardige VPN verbinding. In de privacy policy lezen we dat alleen de strik nodige technische info opgeslagen wordt en Opera geen profiel van je surfgedrag maakt.

Een handige app van een vertrouwde maker die je niet altijd hoeft te gebruiken, maar wel handig is om te hebben voor op publieke Wi-Fi-hotspots.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen