OPPO’s eerste opvouwbare smartphone is verdomd indrukwekkend

Smartphones Mark Hofman 19 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

In de afgelopen twee jaar hebben we veel verschillende bedrijven gezien die hun eerste opvouwbare smartphone op de markt brachten. Waar de ontwikkelde modellen indruk wisten te maken, deden die eerste dat zeker niet. De nieuwe Oppo Find N is wat dat betreft een gamechanger.

Vorige week kregen we een klein voorproefje op de telefoon en afgelopen week was hij in zijn volledigheid te bewonderen. Wat blijkt? Geduld is anno 2021 nog altijd een schone zaak!

Oppo Find N is verdomd indrukwekkend

Het was best indrukwekkend toen de Samsung Galaxy Fold voor het eerst op de markt gebracht werd. Was de smartphone een succes? Nee, dat zeker niet! Zag het er goed uit? Voor een prototype zeker weten! Maar uiteindelijk groeide de Galaxy Fold uit tot iets wat zomaar eens de toekomst zou kunnen zijn. Een volwaardig product dat de smartphone uitstekend weet te combineren met een tablet. Dat Oppo datzelfde beeld weet af te geven met zijn eerste opvouwbare smartphone ooit, is bijster indrukwekkend te noemen.

OPPO Find N opvouwbare smartphone
Groot beeldscherm (Afbeelding: Oppo)

Ik heb het dan even niet over de specificaties van het toestel, maar puur over het ontwerp ervan. Zelf heb ik nog geen ervaring gehad met de Oppo Find N, maar het mag duidelijk zijn dat hij bijzonder strak in elkaar gezet is. Het compacte ontwerp als telefoon, het grote beeldscherm en het grote scherm in tablet-vorm: het ziet er allemaal verdomd goed uit. Opgevouwen heeft het toestel een 5.49-inch beeldscherm en aan de binnenkant biedt de smartphone een 7.1-inch display. Een ideale combinatie voor het kijken van content en in contact blijven met je dierbaren.

Een ijzersterke binnenkomer

Zal de Oppo Find N een paar kinderziektes met zich meedragen? Die kans is zeker aanwezig. Maar je moet niet vergeten dat de eerste stap van het bedrijf mijlenver voorloopt op dat van Samsung, Huawei en Xiaomi. Niet alleen vanwege het ontwerp, maar ook zeker vanwege de prijs.

OPPO Find N opvouwbare smartphone
In verschillende kleuren (Afbeelding: Oppo)

Waar de eerste Galaxy Fold tegen de €2000 aanlag qua prijs, is de goedkoopste variant van de Oppo Find N voor de helft op de kop te tikken. Gewapend met 8GB RAM en 256GB aan opslagcapaciteit, is dit toestel omgerekend €1073. Dat hij alleen in China te koop is zorgt voor teleurstelling, maar het laat zoals gezegd wel zien dat de eerste zijn niet altijd zijn vruchten afwerpt. Well done, Oppo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen