Opvolger Nintendo Switch blijkt nachtmerrie voor oudere games

Pop-Culture Mark Hofman 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch lijkt een opvolger te krijgen. Volgens verschillende geruchten werkt Nintendo achter de schermen keihard aan zijn volgende console. Iets om enthousiast over te zijn, mocht het niet zo zijn dat het Japanse bedrijf tegen een irritant probleem aanloopt.

Populaire YouTube ModernVintageGamer weet te melden dat de Nintendo Switch 2, zoals hij waarschijnlijk gaat heten, een nachtmerrie wordt voor oudere games. Beter gezegd: de backwards compatibility wordt een gigantische ramp.

Nintendo Switch 2 blijkt nachtmerrie

Het is geen geheim dat flexibiliteit de grootste kracht is van de Nintendo Switch. De handheld/console-combinatie is door het dockingsysteem niet alleen in de hand, maar ook op de televisie te spelen. Ideaal, maar het zorgt ook voor nadelen. De console levert namelijk in op brute kracht om de flexibiliteit zo groot mogelijk te houden.

De Nintendo Switch 2 krijgt op dat gebied, als we recente informatie mogen geloven, te maken met grotere problemen dan de huidige variant van de spelcomputer. Dat komt door de processor die in de console te vinden is: de Nvidia Tegra X1.

Gezien deze chipset oorspronkelijk is ontworpen voor oudere apparaten zoals de Nvidia Shield, heeft het niets in te brengen tegen de absolute brute kracht van consoles als de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Sterker nog: hij moet waarschijnlijk als emulatie of coprocessor in de Nintendo Switch 2 gestopt worden.

Een dergelijke aanpak zorgt voor dusdanige problemen, dat het spelen van oude games erg lastig wordt. Net als dat het geval was bij de Xbox 360 van Microsoft, bijvoorbeeld. Iets dat uitstekend uitgelegd wordt door YouTuber ModernVintageGamer in de onderstaande video:

Tijd begint te tikken

Als nu al duidelijk is dat de Nintendo Switch 2 dergelijke problemen oplevert, is het dan wel slim om hem al op de markt te brengen?

Je zou wellicht denken van niet, maar Nintendo lijkt op dit moment bijna geen keuze te hebben. Het Japanse bedrijf zal het nadeel moeten accepteren, gezien het gat met PlayStation en Xbox echt veel te groot wordt. De reden? De Nintendo Switch is aan het verouderen.

Er zijn al genoeg titels die hun weg naar de console van Nintendo niet vinden, omdat het verschil met de concurrentie echt te groot aan het worden is. Dus lang verhaal kort: Nintendo moet wel. En of dat voordelig is…

Dé 5 games die jou klaarstomen voor Star Wars Jedi: Survivor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen