Dit zijn in mei 2023 de 5 beste opvouwbare elektrische fietsen

Elektrische fietsen Sam Dille 20 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Elektrische fietsen die je, bijna als origami, kunt opvouwen schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat is niet gek, want je kunt ze makkelijk meenemen in de stad, in treinen en bussen. Maar welke modellen zijn nou echt de moeite waard?

Bij een opvouwbare elektrische fiets moet je op een paar dingen letten. Natuurlijk moet je hem makkelijk kunnen opvouwen, maar daar blijft het niet bij. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat hij niet te zwaar is, zodat je hem zonder moeite kan meenemen op stap. Bovendien is het lekker als de e-bike voldoende bagageruimte biedt. Dan kun je op reis ook nog wat spullen meenemen.

5 fantastische elektrische fietsen die je kunt opvouwen

Of je nu op zoek bent naar een handige manier om je woon-werkverkeer te overbruggen, of gewoon een leuke manier zoekt om door de stad te reizen: een opvouwbare elektrische fiets is een ideaal vervoermiddel. En wij nemen de beste modellen even met je door.

#1 Rad Power Bikes RadExpand 5

De RadExpand 5 is een elektrische fiets waarmee je off-road kunt gaan cruisen. Hij is een echt lichtgewicht en heeft een krachtige 750 watt motor. De RadExpand 5 is ook voorzien van een verstelbare stijgstang, 20-inch wielen en 4-inch banden, die je makkelijk kunt gebruiken op plekken die andere e-bikes niet kunnen bereiken.

Als je geen plek hebt om hem te stallen, kun je hem makkelijk opvouwen en opbergen. De elektrische fiets biedt trapondersteuning op vier niveaus met ingebouwde LED-voor- en achterlichten. Je kunt zelfs een voormand toevoegen als je wilt.

Rad Power Bikes RadExpand 5
De RadExpand 5 (Afbeelding: Rad Power Bikes)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Brompton Electric C Line Explore opvouwbare elektrische fiets

De Brompton Electric C is een chique en slimme elektrische fiets. Hij vouwt op drie plaatsen en wordt makkelijk heel klein. Binnen dertig seconden kun je de e-bike al terugbrengen tot een lengte van één meter. Het model heeft een 250W voornaafmotor en 300Wh batterijpakket. Dankzij vier verschillende trapondersteuningen, zet je de fietsrit helemaal om naar je eigen hand.

Brompton Electric C Line Explore opvouwbare elektrische fiets
Brompton Electric C (Afbeelding: Brompton)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Gocycle G4

Je hoeft geen fietskenner te zijn om de G4 van Gocycle te waarderen. De elektrische fiets is ontworpen om een breed publiek aan te spreken en de nieuwe, lagere prijs maakt hem nog toegankelijker. De G4 is lichter dan zijn collega’s dankzij het carbon midframe, waardoor je de e-bike makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. En hij vouwt simpel en efficiënt op.

Opvouwbare elektrische fiets
Opgevouwen en klaar om te gaan. (Afbeelding: Gocycle)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Tern HSD P9 Opvouwbare elektrische fiets

Hoewel hij niet zo compact is als sommige elektrische fietsen in deze lijst, is de HSD P9 de beste als het gaat om het vervoeren van spullen. De e-bike is speciaal gebouwd voor het vervoeren van boodschappen of andere bagage door de stad. Het voertuig heeft ook een flinke actieradius. De Bosch Powerpack-batterij biedt een bereik van 110 kilometer!

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Bohlt R200

De Bohlt R200 is een vouwfiets die net dat beetje extra biedt. De elektrische fiets is makkelijk op te vouwen en mee te nemen. Ideaal voor reizen met het openbaar vervoer, want de e-bike mag gratis mee in de trein. De R200 heeft zes versnellingen en een krachtige achterwielmotor, waardoor je gemakkelijk door het verkeer kunt fietsen.

BOHLT R200
Bohlt R200 (Afbeelding: BOHLT)

Bestel jouw exemplaar hier

Elektrische fiets hebben? Win dan deze V1 e-bike van EBKE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen