Controversiële elektrische fiets gaat veel te snel voor Nederland

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Juiced Bikes brengt een opmerkelijke elektrische fiets op de markt. Eentje die waarschijnlijk te gevaarlijk is voor Nederland.

Elektrische fietsen zijn er in alle soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld fatbikes en elektrische fietsen. Maar een e-bike die beide combineert is redelijk nieuw.

Juiced Bikes brengt de JetCurrent Pro op de markt. Dit is volgens het bedrijf de snelste opvouwbare fiets die ooit is gemaakt.

De elektrische fiets die te hard gaat voor Nederland

De vouwfiets is niet meer weg te denken in Nederland. Als je regelmatig met de trein gaat zie je verschillende mensen hun tweewieler meesleuren de coupé in. Sommigen hebben zelfs een elektrische variant.

Met een fatbike gaat dat niet zo snel lukken. Er zijn er maar een paar die dat kunnen en nu komt er weer eentje bij, want het bedrijf Juiced Bikes heeft nu een opvouwbare variant gemaakt. Toch lijken we in Nederland achter het net te vissen aangezien die elektrische fiets te gevaarlijk is.

Controversiële elektrische fiets gaat veel te snel voor Nederland
(Afbeelding: Juiced Bikes)

En dat heeft alles te maken met de maximale snelheid van deze fatbike. Deze ligt door de 1.200 W motor op 54,4 kilometer per uur. Dat is flink hoger dan de maximum snelheid in ons land, die op 25 kilometer per uur ligt. Dat mag dus niet en daarnaast ik er een maximum van 250 W voor motoren ingesteld.

Bij zulke snelheden zijn goede remmen van levensbelang. Op deze fiets zit een hydraulisch remsysteem met vier zuigers en een aangepaste vork. Zo kom je ondanks de hogere snelheid snel tot stilstand.

Niet makkelijk mee te nemen

Maar behalve de enorme topsnelheid heeft deze elektrische fiets nog meer te bieden. Deze heeft een actieradius van 112 kilometer. Dat komt door de accu die een capaciteit heeft van 29,2 Ah. Deze haal je er makkelijk uit om op te laden. Via de ledlampjes erop weet je precies hoe lang je nog moet laden.

Hoewel de elektrische fiets dus op te vouwen is, is deze niet zo makkelijk mee te nemen. Het gewicht van de fatbike ligt op 34,5 kilo. Je tilt ‘m dus niet eventjes simpel op.

Toch heeft de elektrische fiets wel een aantal fijne functies die je rit nog comfortabeler maken. Zo werken de geïntegreerde lampen als remlicht en richtingaanwijzers en doen ze tevens dienst als claxon en alarm. De bagagedrager van de JetCurrent Pro is sterk genoeg om een kinderzitje op te monteren.

Om de topsnelheid van deze elektrische fiets te halen, moet je dat instellen op het LCD-scherm van de fatbike. Daarnaast kies je daarmee simpel uit verschillende rijmodussen en heb je een simpel overzicht van allerlei gegevens. Tegen diefstal is er ook nog een plaats voor je AirTag gemaakt.

Op dit moment is de elektrische fiets in de Verenigde Staten te pre-orderen voor 2.499 dollar. Na de release kost de opvouwbare fatbike 2.799 dollar.

De hacks waardoor je meer kilometers uit je elektrische fiets perst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen