Samsung is mogelijk de reden dat jij die opvouwbare iPhone voorlopig nog niet krijgt

Smartphones Mark Hofman 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Apple al niet de snelste is met zijn opvouwbare iPhone, zorgen problemen met het beeldscherm er waarschijnlijk voor dat het nog langer duurt. Alleen wat heeft Samsung daar dan mee te maken?

De opvouwbare iPhone, het zal er echt nog wel wat jaren duren voordat we er eentje in handen hebben. Waar we eerder al ontdekten dat Apple de iPad in deze vorm voorrang geeft, is het de smartphone van het bedrijf dat nu tegen problemen aanloopt.

Althans, als we de meest recente geruchten mogen geloven. Via MacRumors komen we bij het verhaal van Fixed Focus Digital tegen op Weibo, een Chinees socialmediaplatform dat veel wegheeft van X. Gooit Samsung roet in het eten?

Opvouwbare iPhone laat op zich wachten

Een gerucht over de opvouwbare iPhone is al even geleden, maar het is niet vreemd dat dit het geval is. Het project ligt naar alle waarschijnlijkheid tijdelijk stil, omdat Samsung tegen problemen met het beeldscherm aanloopt. Al hebben we wel flink wat korrels zout nodig voor dit verhaal.

Samsung Display is hoogstwaarschijnlijk de partij die het beeldscherm voor de opvouwbare iPhone produceert. Een logische keuze, want het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft zelf zijn eigen modellen met de technologie erin verwerkt én maakt bijvoorbeeld ook de schermen voor die kneiter lekkere OnePlus Open. Met andere woorden: Zuid-Korea weet wat het doet.

iPhone Fold al immens populair voordat hij überhaupt verschijnt, wwdc
Een concept van een opvouwbare iPhone. (Afbeelding: ConceptsiPhone)

Wat de reden ook mag zijn, op een of andere manier komt het beeldscherm dat het voor de opvouwbare iPhone maakt maar niet door de test. Of dat te maken heeft met de hoge standaard van Apple of het beeldscherm zelf gewoon bijzonder complex is, weten we echter niet.

Sterker nog, misschien is het wel een combinatie van beide die ervoor zorgt dat we nog lang kunnen wachten.

Waarom maakt Samsung schermen voor Apple?

Is het niet een klein beetje gek dat Samsung de beeldschermen produceert voor de opvouwbare iPhone? Hoewel die gedachte goed te begrijpen is, is dat antwoord eigenlijk ‘nee’.

De reden is dat Samsung bijzonder goed is in het ontwikkelen van beeldschermen en dat dus voor heel veel verschillende partijen doet.

@wantnl

Geheime knop op je iPhone 🤯 #iphone #apple #iphonetrucje #iphonehack #iphonetipsandtricks

♬ origineel geluid – WANT

Zo is dus ook die OnePlus Open voorzien van een Samsung-beeldscherm, maar leunt Apple ook al een paar jaar op de technologie.

Hoewel er altijd discussie is of er geen betere partij is, heeft Apple ook voor de iPhone 15 gekozen voor de beeldschermen uit Zuid-Korea. Dus heel vreemd is de keuze niet.

Waarom een van je AirPods altijd eerder leeg is dan de ander

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen