Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 20 feb 2019

Zo zou een opvouwbare iPhone er uit kunnen zien

Eén van de nieuwere hypes binnen de wereld van de smartphone is de opvouwbare telefoon. Een grote smartphone die je dubbel kunt vouwen zodat hij makkelijker in je broekzak past. Zowel Samsung als Huawei en Motorola komen met smartphones die dit mogelijk maken. Het is maar de vraag in hoeverre het daadwerkelijk gaat aanslaan en in hoeverre het om een nichemarkt gaat. Wellicht dat de markt wordt opengebroken op het moment dat Apple hier zich mee gaat bemoeien. En volgens een nieuw opgedoken patent zou het kunnen dat het bedrijf daar daadwerkelijk mee bezig is.

De opvouwbare iPhone

De mensen van LetsGoDigital hebben een patent ontdekt die er op duidt dat ook Apple met een opvouwbare telefoon. Deze zou in tegenstelling tot Samsung en Xiaomi verticaal op worden gevouwen. De andere telefoons doen het namelijk horizontaal. Op basis van het patent hebben de mensen ook gelijk een render gemaakt van hoe het er uiteindelijk uit zou komen te zien.

Opvouwbare iPhone

Opvallend aan de render is dat er eigenlijk geen notch aan de bovenkant zit, zoals we van de laatste iPhone-modellen wel gewend zijn. Daarnaast is het zo dat je de telefoon op meerdere manieren zou kunnen opvouwen. Je kunt hem naar binnen opvouwen en zo in je broekzak stoppen. Maar ook naar buiten is het mogelijk om hem te vouwen. Op die manier heb je een betere toegang tot de bovenkant of de onderkant van het scherm en kun je daar de verschillende apps activeren.

Tegelijkertijd moet de opvouwbare iPhone alsnog alles kunnen wat een normale iPhone kan en zou de vouwlijn niet moeten opvallen, waardoor je hem in een normale stand als een normale smartphone zou kunnen gebruiken.

Verwacht de opvouwbare nog niet snel in de winkel. Naar verluid zou hij op zijn vroegst pas in 2020 verschijnen. Wellicht is dan de hype rondom de opvouwbare smartphones al lang voorbij.

Reageer op artikel:
Zo zou een opvouwbare iPhone er uit kunnen zien
Sluiten