Opvouwbare zigzag-smartphone van TCL indrukwekkender dan Galaxy Fold

Smartphones Lisanne Beijen 28 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Het Chinese tech-merk TCL heeft hun versie van de opvouwbare smartphone gepresenteerd. En deze smartphone vouw je niet zomaar dubbel: het design is opmerkelijk.

De Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X vouw je dicht als een boek. Dat geldt niet voor de nieuwe smartphone van TCL. Die vouwt meer als een folder of een plattegrond van Rotterdam. Hij heeft namelijk twee scharnieren.

TCL presenteert prototype van opvouwbare smartphone

Opvouwbare telefoons lijken zich met de komst van de Galaxy Fold tot een ware hype te ontvouwen. Het is bijna niet mogelijk om de perfecte vouwbare smartphone te ontwerpen. TCL doet een poging met hun bijzondere design, zo vermeldt CNET. De smartphone is op dit moment nog een prototype maar ziet er indrukwekkend uit. Het 10-inch scherm is namelijk twee kanten op te vouwen.

opvouwbare smartphone
TCL smartphone prototype (Bron: TCL/CNET)

Toestel vouwt als een accordeon

Hun vouwbare smartphone heeft niet een, maar twee scharnieren. Daardoor is een van de buitenste schermen wanneer de smartphone uitgevouwen is ook het scherm dat je ziet wanneer hij opgevouwen is. Hierdoor heeft de smartphone maar een groot scherm nodig, en niet meerdere schermen, zoals de Smartphones van Samsung en Huawei. Als je de smartphone opvouwt dan vormt hij dus een soort ‘Z’. Dit is een design dat we nog niet eerder hebben gezien.

Wordt dit een betaalbare opvouwbare smartphone?

Uitgevouwen is de smartphone van TCL meer een tablet dan een telefoon. Naast het formaat is het toestel voorzien van nog een aantal opvallende functies. Zoals vier camera’s op de achterkant, een selfie-camera en geen headphone jack.

TCL opvouwbare smartphone
(Bron: TCL / CNET)

TCL wil volgens CNET graag een opvouwbare smartphone ontwikkelen die betaalbaarder is en daarmee toegankelijker voor het grote publiek. Aan wat voor prijs we moeten denken voor deze smartphone is niet duidelijk. Maar misschien verrast die ons wel net zo erg als het ontwerp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen