De originele Tomb Raider-games komen voor het eerst naar Xbox

Games Lucas van de Wetering 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De eerste en originele drie Tomb Raider games komen deze maand naar de Xbox, en de nostalgie is om van te smullen.

Het is ondertussen alweer februari en dat betekent dat er weer een nieuwe stapel maandelijkse games naar de Xbox komt. Deze maand komen er maar liefst 21 nieuwe games naar de console, maar sommige games zijn interessanter dan anderen.

Vanaf vandaag is de game Airhead al te spelen op Xbox. Maar vanaf woensdag 14 februari, Valentijnsdag, zijn de Remastered versies van de eerste drie Tomb Raider games te spelen. Dus ook al heb je geen Valentijn, heb je wel een iconische game on naar uit te kijken.

Tomb Raider voor het eerst op Xbox

Het is de eerste keer dat je Tomb Raider is zijn originele vorm kan spelen op de Xbox. Het spel is weleens eerder op het platform verschenen, maar dat was een Xbox 360 versie. Deze versie was echter iets anders en had veel aanpassingen vergeleken met het originele spel. Nu komen de originele versies van de eerste drie Tomb Raiders naar de Xbox Series X/S en Xbox One.

Het enige verschil zijn de graphics. Je kan de games op de upgraded en remastered instellingen spelen, maar je krijgt ook de kans om terug te gaan in de tijd met de originele graphics uit 1996. Voor iedereen is er een optie.

tomb raider
(afbeelding: Aspyr)

Een echte must-play

Als je vroeger nooit de originele Tomb Raider games hebt gespeeld, vind je niet misschien allemaal niet zo speciaal. Een groot deel van het enthousiasme over de game komt namelijk wel uit nostalgie. Het is een oude game, die je even terug kan brengen naar je jeugd. En om deze tijd opnieuw te kunnen herleven, ditmaal op een Xbox, is voor veel een speciaal moment.

Toch is het niet alleen maar nostalgie. De game heeft een origineel en uniek gevoel die niet veel andere games hebben gegeven. Het voelt bij de originele Tomb Raider games oprecht alsof je een eenzame ontdekkingsreiziger bent, die haar weg probeert te vinden. Terwijl je vecht met monsters en op zoek bent naar schatten, kun je je helemaal inleven in het hoofdkarakter, Lara Croft. De originele Tomb Raider games een must-play voor gamers.

PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen beide niet wachten op deze games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen