Optimaal beschermd tegen hackers: de beste passwordmanagers van 2024

Apps Sam Dille 11 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Een goede passwordmanager vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom helpen wij je op weg met een aantal heerlijke opties.

Het is verleidelijk om lui te zijn en overal dezelfde wachtwoorden te gebruiken, zoals straatnamen of de namen van je huisdieren. Maar als die code in de handen van hackers komt is dat een grote ramp. Een passwordmanager voorkomt dit door je accounts goed te versleutelen.

In 2024 zijn er ontzettend veel services die een passwordmanager aanbieden. Wij hebben het hele aanbod voor je doorgespit en onze favorieten op een rijtje gezet. Hopelijk kun je dan makkelijker een keuze maken.

Zeg hackers vaarwel met één van deze passwordmanagers

Passwordmanagers zijn eigenlijk een soort digitale kluizen. Ze bewaren al je belangrijke informatie online, waaronder je inloggegevens, in een deel van de kluis dat alleen jij kunt openen met een speciale sleutel of een hoofdwachtwoord. Dit zijn onze favorieten van 2024.

#1 Bitwarden: prima gratis versie

Als gratis gebruiker van Bitwarden, krijg je een handvol fijne functies waar je goed mee weg kunt. Het vrije abonnement geeft je onbeperkte wachtwoorden op elk apparaat en extra beveiliging omdat het open-source is.

LG smart-tv's makkelijk doelwit voor hackers: dit doe je er tegen
Dikke middelvinger naar hackers! (Afbeelding: Jung Jaegu/Netflix)

Het delen van kluisitems is beperkt tot één andere gebruiker, maar dat is nog steeds een redelijke optie. Vooral als je de dienst alleen gebruikt. Met een betaald abonnement, voor 9 euro per jaar, krijg je extra’s zoals gecodeerde bestandsopslag en onbeperkt delen. Maar zelfs zonder betaling biedt de gratis versie van de passwordmanager een goede basis om hackers buiten de deur te houden.

#2 NordPass: budgetvriendelijk met goede kwaliteit

NordPass maakt het enorm makkelijk om je wachtwoorden overal te gebruiken, met extra beveiliging zoals vingerafdruk- of gezichtsherkenning. Het gratis plan heeft alles wat je nodig hebt, inclusief onbeperkte wachtwoorden en synchronisatie tussen apparaten.

Als je meer functies wilt, zoals beveiligingsmeldingen, kun je upgraden naar het premium-abonnement voor 2 euro per maand. En voor gezinnen is er een deal van 4 euro per maand voor zes premium-accounts. Een goede deal als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke passwordmanager.

Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten? (Afbeelding: Unsplash)

#3 1Password: de favoriete passwordmanager van experts

Veel experts zijn enthousiast over 1Password. Vooral vanwege de solide beveiligingsfuncties, waaronder verrassend sterke codering en extra bescherming met een ‘geheime sleutel’. De passwordmanager is zelfs voorzien van passkeys, die je kunt beveiligen voor hackers met biometrische gegevens zoals vingerafdrukken.

De app is makkelijk te gebruiken, met handige features zoals het overzetten van wachtwoorden van andere managers en het checken van de sterkte van je wachtwoorden. En voor 3 euro per maand heb je onbeperkte wachtwoorden en 1 GB aan ruimte. Met het familieplan van 5 euro per maand kun je vijf mensen toevoegen aan je kluis.

Dit zijn met gemak de slechtste wachtwoorden die je in 2024 kunt gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen