PearC in de lage landen

Apple Statenweg 6 jul 2009
Leestijd: 1 minuut

HyperMegaNet, dat sinds begin dit jaar in Duitsland onder de naam PearC Mac-klonen verkoopt, levert met een nieuwe webshop nu ook in de Benelux en Frankrijk.

De computerbouwer verkoopt systemen waarop Mac OS X standaard is voorgeïnstalleerd. De goedkoopste configuratie kost € 619,-. Het meest uitgebreide model draagt een prijskaartje van €1529,-.

De klonen hebben doorgaans betere specificaties dan de modellen van Apple. Ook kan optioneel gekozen worden voor BluRay, een mogelijkheid die Apple vooralsnog niet aanbiedt.

PsyStar
Ook het Amerikaanse Psystar, dat sinds een jaar actief is als kloonbouwer, heeft een nieuw model op de markt gebracht. Open(7) (vanaf $1499) is gebaseerd op de nieuwe Intel Nehalem processors en is daarmee het snelste model tot nu toe.

Uitstel van betaling
Apple staat het installeren van Mac OS X op hardware van andere computerbouwers niet toe. Om die reden sleepte het bedrijf uit Cupertino Psystar vorig jaar voor de rechter wegens het schenden van gebruikersvoorwaarden en copyrights.

Op 21 mei vroeg Psystar uitstel van betaling aan door tegenvallende verkopen en torenhoge advocaatkosten die het bedrijf niet kon opbrengen. Apple beweerde echter dat Psystar met deze stap de rechtsgang probeerde te frustreren. Een rechter bepaalde daarop dat het proces voortgezet kon worden, waarna Psystar besloot het verzoek tot surseance in te trekken en de strijd tegen Apple voort te zetten onder het motto: “When life gives you apples, make applesauce.”

Het Duitse PearC meent dat het niet illegaal bezig is, doordat Apple’s gebruikersvoorwaarden (EULA) niet geldig zijn onder Europese wetgeving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen