Fan van Fallout? Deze sci-fi-series op Prime Video wil je ook een kans geven

Films & Series Lucas van de Wetering 15 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Als je Fallout een leuke serie vindt om te kijken, dan zijn deze andere sci-fi series op Amazon Prime Video echte aanraders.

De nieuwste aanwinst van Amazon Prime Video, Fallout, is een echte hit aan het worden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogames. Met een Rotten Tomatoes-score van 93 procent en veel lovende reviews online is de serie zeker weten geliefd.

Maar de serie heeft slechts acht afleveringen, je bent er dus zo doorheen. Al helemaal als je Fallout in een luie dag gaat zitten bingen. Maar gelukkig staan er naast Fallout nog genoeg andere goede sci-fi series op Amazon Prime Video.

De perfecte Prime Video-series om te kijken na Fallout

Vond je Fallout nou een leuke serie? Dan zijn deze drie Amazon Prime Video sci-fi series echte aanraders om te kijken wanneer je klaar bent met de post-apocalyptische Fallout.

Invincible

Wanneer je de serie voor het eerst voorbij ziet komen op Prime Video denk je misschien dat Invincible slechts een simpele superhelden cartoon is, maar dat is verre van waar. Invincible is een van de beste volwassen geanimeerde series op dit moment, met een Rotten Tomatoes-score van 98%. Nog hoger dan Fallout.

Mark Grayson is een doodnormale jongen van 17 jaar, alleen hij is helemaal niet normaal. Zijn vader is de sterkste superheld op aarde. Wanneer Mark zelf ook superkrachten begint te ontwikkelen wordt zijn hele leven op de kop gegooid en komt hij erachter dat zijn vader niet zo super is als hij dacht.

The Peripheral

The Peripheral op Amazon Prime Video is een Amerikaanse tv-serie die losjes gebaseerd is op een gelijknamig boek uit 2014. De sciencefiction serie is gemaakt door dezelfde producer als Fallout, Jonathan Nolan, oftewel de broer van Christopher Nolan.

The Peripheral speelt zich ongeveer 50 jaar in de toekomst af. En er is veel veranderd in de techniek. Wanneer een gamer genaamd Flynne Fisher haar broertje wil helpen met een game, komt ze in contact met een alternatieve realiteit. Maar dit is gevaarlijker dan het klinkt.

Outer Range op Amazon Prime video

Amazon Prime Video en Thanos werken samen in de sci-fi westernserie Outer Range. Josh Brolin heeft de hoofdrol in Outer Range en speelt een rancher met een duidelijk doel voor ogen. De serie combineert onderdelen van sciencefiction, actie en western. Dingen die ook prominent zijn in Fallout.

Royal Abbott, gespeeld door Josh Brolin, is een rancher uit Wyoming die vecht voor zijn land en familie. Abbott komt op gegeven moment een mysterieuze zwarte leegte tegen. Maar dat is niet het enige probleem. Abbott zijn schoondochter Rebecca is ook verdwenen en een rivaliserende familie probeert ondertussen Abbott zijn land af te pakken. Hij heeft veel hooi op zijn vork.

Alle series die hierboven besproken zijn, kan je bekijken op Amazon Prime Video. Als je Fallout in een ruk hebt uitgekeken, dan zijn deze sci-fi series vast ook een goede keuze.

Fallout in het echt: zo zien de nucleaire bunkers uit de Prime Video-serie eruit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen