Philips Hue doet precies wat iPhone-gebruikers nodig hadden

Smart Home Jeroen Kraak 4 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Philips Hue en je iPhone zijn al een ontzettend fijne combinatie. Dat wordt nu nog beter omdat je nog makkelijker je lampen kan besturen door middel van widgets.

Slimme lampen zijn niet weg te denken in een echt Smart Home. Philips Hue is daarvoor een van de beste keuzes. De lampen werken al goed samen met je Woning-app, maar het kan nog beter op je iPhone.

Het is nu ook mogelijk om widgets te gebruiken om je Philips Hue-lampen te besturen. Wij vertellen je wat het grote voordeel hieraan is en hoe het werkt.

Philips Hue besturen met je iPhone

Widgets op de iPhone zijn niet nieuw. Je kan er net wat uitgebreidere informatie mee zien op je thuisscherm. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreider weeroverzicht of het starten of stoppen van je fantastische playlist op Spotify.

Philips Hue liet widgets lange tijd links liggen, maar dat verandert nu. Straks is het mogelijk om de lampen die je het vaakst gebruikt snel te besturen. Het grote voordeel is dat je niet meer de Philips Hue- of Woning-app hoeft op te starten, wat weer flink wat tijd scheelt.

Philips Hue bestuur je vanaf nu anders op je iPhone
Nieuwe snoeren. (Afbeelding: Philips Hue)

Voor dat je denkt dat je de Philips Hue- of Woning-app helemaal niet nodig hebt, heb je het mis. Met een widget kun je slechts de lampen in één kamer of zone bedienen. Dus tenzij je je iPhone wil omtoveren tot een widgetparadijs, is het misschien toch handig om de apps te blijven gebruiken.

Zo gebruik je widgets

Om de widgets op je iPhone te zetten, moet je minimaal versie 5.14 van de Philips Hue-app hebben. Heb je die nog niet? Dan kan dat simpel door de app in de App Store op te zoeken en bij te werken naar de meest recente versie.

Vervolgens is het heel simpel om een widget toe te voegen aan je thuisscherm. Dat doe je door je vinger lang tegen het scherm te houden. Vervolgens zie je aan de linker bovenkant een plusje verschijnen.

Als je die indrukt kan je naar hartenlust allerlei widgets van Philips Hue toevoegen. Je kan er gewoon doorheenscrollen of zoeken op naam. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar op de iPad en hierbij werkt het op dezelfde manier.

IKEA lanceert bijzonder goed Philips Hue-alternatief van 13,99 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen