Philips Hue komt met nieuwe producten voor je smart home

Smart Home Jeroen Kraak 7 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Philips Hue kennen we natuurlijk vooral door de slimme verlichting. Ergens in de aankomende weken komt het met een compleet nieuw product dat je huis nog slimmer maakt.

Wie Philips Hue zegt, denkt meteen aan lampen. Het bedrijf heeft ze in allerlei soorten en maten. Daarnaast gaan er ook geruchten over een beveiligingscamera. Binnenkort komt er ook een ander product uit.

Een beveiligingscamera van Philips Hue

Aan het einde van de maand is de IFA. Een van de grootste techbeurzen ter wereld waar veel grote merken aanwezig zijn. Daarnaast presenteren ook bedrijven zonder een stand rond die tijd vaak nieuwe producten. Volgens Hueblog komt Signify ook met een aantal nieuwe producten.

Het eerste gerucht gaat over een beveiligingscamera van Philips Hue. Geen gekke gedachte, want Wiz heeft er al een. Dit bedrijf valt net als Hue onder Signify.

Philips Hue is van mening dat licht een betere manier is om mensen te verjagen dan met geluid. Mogelijk gaan lampen knipperen wanneer iemand ongeoorloofd binnenkomt. De prijzen van deze camera’s zullen variëren tussen de €199,95 en €349,95.

Nóg een nieuw product

Maar naast de beveiligingscamera komt er nog een nieuw Philips Hue-product, volgens dezelfde website. Eentje die zowel goed met de lampen als met de beveiligingscamera’s kan samenwerken. Het brengt de Contact Sensor op de markt.

Philips Hue Calla
Wellicht kunnen je tuinlampen knipperen als het alarm afgaat. (Afbeelding: Signify)

Zo’n sensor is niet nieuw, want verschillende merken hebben er al een op de markt. Deze zijn echter niet met de Philips Hue Bridge te verbinden. Dat moet het exemplaar van Philips natuurlijk wel kunnen.

Deze sensor bestaat uit twee gedeeltes die je bij een raam- of deuropening plakt. Zodra iemand ongeoorloofd deze opent, ziet het systeem het. Je kunt het natuurlijk gebruiken om meteen licht te hebben als je jouw huis binnenkomt, maar het kan ook het alarm verwittigen. Hierdoor kunnen lampen fel gaan knipperen als er dieven zijn, waardoor dit opvalt voor de hele buurt.

Nieuwe lampen en functies Philips Hue zijn aanwinst voor je smart home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen