rmens
rmens Apple 7 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Playlists van Spotify naar Apple Music met nieuwe Mac-app

Het was met een hoop moeite al mogelijk om afspeellijsten van Spotify naar Apple Music te exporteren, maar nu is het een stukje gemakkelijker. Er is een nieuwe Mac-app verschenen die je het grootste deel van het werk uit handen neemt.

De gratis app StAMP (Spotify to Apple Music Playlist) zoekt alle nummers in een Spotify-playlist een voor een op en voegt ze toe aan Apple Music. Je hoeft je Spotify-playlist alleen maar als CSV-bestand te exporteren.

Hulp nodig? Wij zetten het proces op een rij.

Exportify

Exporteer je playlists uit Spotify met Exportify. Gebruik je Chrome? Dan krijg je een CSV-bestand als download en kan je naar stap 2. In Safari krijg je een browservenster met daarin alle gegevens. Kopieer en plak dit in een nieuw teksteditor-document. Kies in teksteditor vervolgens voor Opmaak > Converteer naar Platte tekst en sla het bestand op.

iTunes openen en importeren

Open iTunes en kies onder muziek voor het tabblad ‘Nieuw’. Open vervolgens de STAMP-app en kies het bestand dat je net opgeslagen hebt. De app vraagt nu toegang tot de toegankelijkheidsfuncties van OS X. Klik op Open Systeemvoorkeuren en geef STAMP toegang.

Zorg er vervolgens voor dat iTunes open blijft staan op het tabblad ‘Nieuw’ van Apple Music en kijk hoe STAMP zijn werk doet. Niet schrikken, je Mac gaat even een eigen leven leiden. Als de app klaar is, zie je al je muziek uit Spotify onder Mijn Muziek in Apple Music, waarna je het in een afspeellijst naar keuze kunt slepen.

  • STAMP is een gratis app en nog maar enkele uren uit. Heb je een bug gevonden? Laat dit direct aan de maker (@bartoszhernas) weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!