Speel met je PlayStation 4- of Xbox One-controller op je Android-apparaat

Games Jelle van Es 6 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Je smartphone is in veel gevallen je mees waardevolle bezit. Je gebruikt hem dagelijks voor van alles en nog wat. Wellicht dat je er ook graag een game op speelt, zoals bijvoorbeeld Call of Duty Mobile. Dit soort games spelen eigenlijk nog beter wanneer je gebruik maakt van een controller. En gelukkig heb je nu de mogelijkheid om je PlayStation 4- of Xbox One-controller makkelijk aan te sluiten op je Android-apparaat.

Speel je games op je Android-apparaat met een PlayStation 4- of Xbox One-controller

Wellicht dat het in eerste instantie niet heel erg handig lijkt om een game met een controller te spelen wanneer je een Android-smartphone hebt. Gelukkig kun je op Aliexpress voor een paar euro een houdertje kopen, zoals deze. Dat gamet toch net wat lekkerder dan wanneer je de smartphone telkens moet vasthouden. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er een paar stappen die je moet nemen. De eerste is daarbij je controller klaar te maken om verbinding te maken met je Android-apparaat.

Android
Controller (Bron: Alfred Rowe)

Op de PlayStation 4 houd je daarvoor de Share- en de PlayStation-knop tegelijkertijd in. Wanneer de lightbar vervolgens begint te knipperen, dan weet je dat hij klaar is om te verbinden. Bij de Xbox One-controller is het iets lastiger. Je moet gebruik maken van een controller die Bluetooth ondersteunt. De eerste generatie controllers deden dat niet, dus dat moet je eerst even uitzoeken. Als je er één hebt die het ondersteunt, dan zet je de controller eerst aan via de Xbox-knop. Vervolgens houd je de connect-knop aan de bovenkant ingedrukt totdat het Xbox-logo begint te knipperen. Dat is het teken dat hij klaar is om verbinding te maken.

PlayStation 4-controller (Bron: Lweendo Hachileka)

Vervolgens pak je je Android-apparaat er bij. Het is het makkelijkste om daarbij gebruik te maken van Android 10, aangezien deze de controllers sneller herkent. Ook kun je dan gebruik maken van het touchpad van de PlayStation 4-controller als een soort muis. Om dit voor elkaar te krijgen ga je naar Settings en vervolgens naar Connected Devices. Daar kies je de controller waarmee je verbinding wilt maken. De PS4-controller wordt daar gezien als Wireless Controller, terwijl de Xbox One-controller als Xbox Wireless Controller genoteerd staat.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen