Update PlayStation 5 maakt je controller op opmerkelijke wijze beter

Games Jeroen Kraak 14 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Sony heeft een nieuwe update uitgebracht voor je PlayStation 5-controller. Deze update komt met een opmerkelijke verbetering, waarbij je je afvraagt waarom deze niet jaren eerder is uitgekomen.

Bij de vorige generatie won Xbox het nog van PlayStation wat betreft de controller, maar bij de nieuwe consoles zijn de kaarten opnieuw geschud. De PlayStation 5 DualSense-controller is minstens even goed.

Toch wordt die door de nieuwste softwareupdate net weer wat beter. Verschillende functies krijgen verbeteringen, waardoor je nog beter in de game zit en ook betere beelden kunt delen.

Sony verbetert de PlayStation 5-controller

Sony rolt op dit moment nieuwe firmware uit voor de DualSense en DualSense Edge-controllers, waardoor de functionaliteit weer net wat beter wordt.

Als eerste, en meteen de opmerkelijkste update, heeft Sony de speaker in de PlayStation 5-controller aangepast. Deze heeft nu een betere geluidskwaliteit, waardoor je geluiden in de game en voicechats nog beter hoort.

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en voor deze moet je oppassen)
Gamen! (Afbeelding: Reet Talreja / Unsplash)

En ja, dat is opmerkelijk te noemen. Het betekent dat door verbeteringen in de software het geluid is verbeterd. Het ligt dus niet aan de speaker zelf. Je vraagt je dus af waarom Sony nu pas achter deze verbeteringen komt. Je zou zeggen dat bij de ontwikkeling van de DualSense al softwareversies worden getest waarbij het geluid beter tot zijn recht komt.

Makkelijker beelden delen

Ook de microfoon in de PlayStation 5-controller is verbeterd door middel van software, en dat is wel een logische update. Dit heeft alles te maken met machine learning. De software is nu in staat om achtergrondgeluiden weg te filteren, zoals het geluid van het drukken op knoppen.

Als je je controller gebruikt om screenshots en video’s te maken van je PlayStation 5-games, kun je ook flink uit de voeten (of moeten we handen zeggen) met de nieuwe update. Als je de Screen Share-functie gebruikt, kun je emoji en pijltjes toevoegen aan je beelden. Hiermee kun je bijvoorbeeld instructies geven over hoe een puzzel moet worden opgelost, of waar vijanden zitten.

Kijkers kunnen dan weer reacties toevoegen aan de video via de PlayStation-app voor Android en iOS. Het is ook mogelijk om deze Screen Share-functies uit te zetten, handig als je helemaal gek wordt van allerlei emoji die van je beeldscherm knallen.

Je PlayStation 5 krijgt (minder) uitstraling

Als laatste is er een update voor het lampje op je PlayStation 5. Bij WANT noemen we dit de Knight Rider-functie. Niet omdat David Hasselhoff ineens uit je console komt kruipen, maar omdat die indicator wel wat weg heeft van de rode lichtstreep op de auto.

Het is nu mogelijk om dit ledlicht aan te passen. Helaas gaat het niet om de kleur, maar om de helderheid. Je kunt bij de nieuwe update zelf instellen hoe helder deze is. Je kunt straks kiezen uit: helder (de standaardoptie), medium en dim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen