Verborgen instelling PlayStation 5 maakt je games per direct beter

Games Rik Claessen 20 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de PlayStation 5 al een top performance heeft, laten deze instelling de console nog meer stralen. Heb jij ze al ingesteld?

Als je ook maar met enige regelmaat bij ons op de site kijkt, weet je dat je bij ons aan het juiste adres bent voor alle ins en outs rondom de PlayStation 5.

Zo vertelde we je dat je waarom je beter even kunt wachten met het kopen van een nieuwe PlayStation 5 controller, of met welke speciale truc je verder komt in uitdagende games. Ditmaal kun je bij ons terecht voor een tip die je game-ervaring direct beter maakt. En dat allemaal met slechts een paar simpele instellingen.

Deze verborgen instelling laat je PlayStation 5 games stralen.

De gamecatalogus van de PlayStation 5 bestaat al grotendeels uit adembenemend mooie spellen. Zeker als je de console combineert met een degelijke OLED-televisie. Maar deze kleine instellingen, perfectioneren het toch al meesterlijke beeld van de Playstation 5.

HGiG en HDR combo

De eerste instelling komt neer op het kijken of je televisie HGiG ondersteunt. Dat is een instelling op de tv die er voor zorgt dat het scherm de kleuren gebruikt die de gamemakers bedoeld hebben.

Vervolgens hoef je alleen nog maar de HDR instelling op de Playstation 5 aan te passen. Als je op de HDR-instelling klikt krijg je een stapsgewijze uitleg hoe je verder moet. Geen hoog technische hocus-pocus, het spreekt gelukkig allemaal voor zich Het resultaat?

De HDR instelling aanpassen op je PlayStation 5 zorgt voor betere performance
(afbeelding: Sony)

Je televisie gebruikt nu kraakheldere kleuren die de gamemakers in gedachten hadden tijdens het maken van de game. De Playstation 5 zorgt met de HDR instelling voor groter kleur- en helderheidsbereik.

Variable Refresh Rate

De tweede instelling is ook weer op je televisie te vinden. Dit keer gaat het om de VRR-instelling. Als je tv deze instelling ondersteunt en dus ook heeft, raden we je aan om deze in te schakelen.

VRR staat voor Variable Refresh Rate. Wanneer je dit inschakelt, werkt de televisie zoveel mogelijk haperingen van het scherm weg. Daarmee heb je een vloeiender beeld dan wanneer je de instelling niet ingeschakeld hebt.

Dat wordt toch nog maar een keertje Baldur’s Gate 3 opstarten of naar de fantastische omgevingen van Star Wars Jedi: Survivor kijken.

Waarom je beter kan gamen met een console dan een game
(Afbeelding: Jeshoots / Unsplash)

Zoals we al zeiden: de PlayStation 5 heeft een topcatalogus aan prachtige games. En daar komen er dit jaar nog een heleboel bij. Naar deze games kijken wij het meest uit:

Naar deze PlayStation 5 games kijken we in 2024 het meest uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen