Het kopen van een PlayStation 5 wordt een stuk makkelijker

Games Jelle van Es 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is een heerlijke spelcomputer, die eigenlijk maar één probleem heeft: er is niet aan te komen. Elke keer worden de spelcomputers in klein hoeveelheden uitgebracht. Zo kun je nu hier je geluk beproeven.

En dat heeft alles te maken met het wereldwijde tekort aan chips om hoogwaardige apparatuur te maken. Het is zodoende lastig om te voldoen aan de vraag naar de PlayStation 5. En dat ziet Sony nu ook terug in de cijfers. Gelukkig is er ook goed nieuws te melden!

Verkoop PlayStation 5 valt tegen

In de laatste financiële cijfers liet Sony weten dat er in het eerste kwartaal van dit jaar zo’n 2 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 op de markt zijn gebracht. En daarmee heeft het bedrijf er 19,3 miljoen exemplaren van uitgebracht. 11,5 miljoen daarvan kwam in het afgelopen financiële jaar uit, dat loopt van 1 april 2021 tot en met 31 maart 2022. En dat zijn er bijna drie miljoen minder dan Sony vooraf had verwacht.

Dit soort personen kopen alle spelcomputers op (Afbeelding: VGC)

Maar er is ook goed nieuws voor iedereen die nog altijd probeert een PlayStation 5 t kopen. Voor het aankomende financiele jaar verwacht Sony 18 miljoen exemplaren van de spelcomputer te verschepen. Daarbij stelt Sony dat dat een cijfer is dat het bedrijf redelijk makkelijk zou moeten halen. Daarmee heb je dus een flinke stijging aan het aantal beschikbare spelcomputers. Met het feit dat er inmiddels dus al bijna 20 miljoen gamers hem in huis hebben, is de kans net iets groter dat je hem eind dit jaar op een normale manier in de winkel kunt kopen.

PlayStation 4 geen alternatief

Goed, het kopen van een PlayStation 5 is nu dus niet makkelijk, maar daar moet verandering in gaan komen. Is een PlayStation 4 dan een alternatief? Niet echt, want daar werden het afgelopen kwartaal slechts 100.000 exemplaren van verkocht. Het is dus echt te hopen dat het aankomend jaar echt beter wordt met het aanbod.

PlayStation 5 kopen? Deze winkel verloot er 1.200!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen