PlayStation 5 heeft een speciale truc waarmee je verder komt in je game

Games Jeroen Kraak 4 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

We zitten allemaal weleens compleet vast in een game, en dan hebben we het niet alleen over moeilijke games zoals Elden Ring. Zelfs het simpelste spelletje kan een hoop frustratie opleveren. Gelukkig is er een truc voor op je PlayStation 5.

Vastzitten in een game kan behoorlijk frustrerend zijn. Denk aan een baas die je maar niet kunt verslaan, of aan een voorwerp dat je nergens kunt vinden. Het liefst smijt je dan de game aan de kant en ga je met een ander spel verder. Maar dat hoeft niet meer op je PlayStation 5, want er is gewoon een oplossing.

De ideale hulp bij je PlayStation 5-game

Een van de nieuwe functies tijdens de lancering van de PlayStation 5 is de zogenaamde Game Help. Deze feature doet eigenlijk precies wat de naam zegt: het helpt je tijdens het spel als je compleet vastzit. Het is bedoeld om je weer op weg te helpen.

Sony zag dit probleem van gebruikers tijdens de ontwikkeling van de PlayStation 5. “Bijna de helft van de spelers zit wekelijks vast in een game en meer dan de helft van die spelers komt spoilers tegen wanneer ze informatie zoeken. Anderen zijn dan weer te lang bezig met het zoeken van een oplossing,” vertelt het bedrijf.

Om al deze problemen tegen te gaan, is Game Help ontwikkeld. Je hoeft niet meer op zoek te gaan op internet naar tips over hoe je een puzzel precies moet oplossen. Sony geeft stapsgewijze hulp aan PlayStation 5-bezitters.

De eerste tip als je ergens vastzit in een PlayStation 5-game is nog wat cryptisch. Bij de tweede tip krijg je ook een video te zien, en bij de derde en laatste tip wordt de volledige oplossing getoond. Zo kom je dus altijd verder.

Zo werkt het

Toch moet je wel rekening houden met bepaalde zaken als je deze tip wilt gebruiken op je PlayStation 5. Deze service is namelijk alleen beschikbaar voor PlayStation Plus-leden. Je hebt dus het online abonnement van Sony nodig. Bovendien krijg je daar ook maandelijks gratis games bij.

Heb je dat voor elkaar? Dan werkt het allemaal heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen als je vastzit op de PlayStation 5, is op de knop drukken die je in het midden van je controller vindt. Als een game de functie ondersteunt, zie je een kaart verschijnen in je menu. Klik daarop en selecteer vervolgens waar je precies vastzit. Als je het eenmaal doorhebt, klik je nogmaals op je PS5-knop en ben je weer terug in de game.

De 10 beste PlayStation 5 games om in juli 2023 te spelen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen