God of War en Marvel: het absolute topnieuws van de PlayStation State of Play

Games Lucas van de Wetering 31 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

De PlayStation State of Play is geweest en er is weer redelijk wat aangekondigd. En een aantal van deze dingen waren verwacht.

De PlayStation State of Play is ondertussen weer achter de rug. Er is tijdens deze grote showcase weer redelijk wat aangekondigd, misschien een beetje te veel om in één keer te kunnen onthouden.

Er zijn ook redelijk wat dingen aangekondigd die we eigenlijk al wel verwachtten. Maar er zijn ook zeker wat verassingen geweest, zoals een nieuwe Marvel-game trailer. We hebben in ieder geval genoeg om naar uit te kijken.

De State of Play van PlayStation

PlayStation heeft ons weer genoeg dingen gegeven om naar uit te kijken, het probleem is nu wachten tot ze daadwerkelijk uit zijn.

Silent Hill 2 remake

Zoals verwacht weten we eindelijk meer over de Silent Hill 2 remake. We wisten al dat de game dit jaar uit zou komen, maar nu hebben we een datum: 8 oktober 2024. Naast de releasedatum hebben we nu ook een trailer met gameplay en hints van het verhaal.

Net als in de originele game speel je als James Sunderland, een man die terugkomt naar Silent Hill opzoek naar zijn overleden vrouw. We zien aan de trailer in ieder geval dat er genoeg actie is in de game. Als je meer wilt weten is er een stream waar de developer meer verteld over de game.

Monster Hunter Wilds

Toch zijn er ook games die we niet hadden voorspeld bij de PlayStation State of Play, zoals Monster Hunter Wilds. Capcom heeft ons de eerste trailer van de game gegeven. Monster Hunter Wilds wordt het volgende spel in de serie waar je tegen gigantische monsters moet vechten.

De zeer cinematische trailer geeft ons veel nieuwe informatie over het spel. Zo zien we de speler met een schip over de woestijn varen en op een dinosaurusachtig beest langs een horde beesten rijden. De trailer laat ook weer een goed plan van aanpak zien: lok een beest weg bij zijn groep en sla dan toe.

Astro Bot komt opnieuw naar de PlayStation 5

We hadden het stiekem al verwacht, maar er komt ook een nieuw Astro Bot-spel. Na het succes van de eerste twee games kon Sony ook haast niet anders. Maar we hebben wel slecht nieuws over de game, in tegenstelling tot Astro’s Playroom wordt deze niet gratis.

De nieuwe debuut-trailer geeft ons veel nieuwe informatie over Astro Bot. Zo vliegt de speler door verschillende 3D-levels terwijl hij verandert van vorm, grootte en kostuum. De game heeft ook een releasedatum gekregen; 6 september 2024.

Marvel Rivals

Er was ook een nieuwe trailer voor Marvel Rivals tijdens PlayStation State of Play. Hierin wordt ook een gesloten bètatest aangekondigd, maar deze heeft nog geen releasedatum. De game wordt gemaakt door de Chinese studio NetEase en wordt een PvP-game.

In Marvel Rivals moet je in twee teams van vijf als Marvel-helden elkaar de grond in meppen. Het spel doet redelijk denken aan games zoals Overwatch 2. De trailer heeft ook game-features laten zien zoals team-up super abilities en vernielbare omgevingen.

Concord voor de PlayStation 5

We hebben ook eindelijk meer informatie over de game Concord uit de PlayStation State of Play. De trailer opent met de beste graphics van de hele showcase. We zien hier een groep intergalactische dieven die een overval pleegt, het doet erg denken aan Guardians of the Galaxy.

Maar dan slaat de trailer ineens om naar gameplay, en de game wordt dus nog een PvP-game vergelijkbaar met Overwatch 2. Toch hebben de developers wel gezegd dat er wel nieuwe verhaal- en lore-content uitgebracht wordt op reguliere basis. We hebben nog geen releasedatum.

The First Descendent

Er is ook een reveal-trailer voor de shooter & looter-game The First Descendent. In deze trailer zagen we niet per se heel veel gameplay, dus hoe de game er precies uit gaat zien blijft een beetje de vraag. Wel zagen we kogels, laserstralen en super abilities door het beeldscherm heenvliegen.

We hebben de releasedatum voor de daadwerkelijke game te horen op 7 juli, dus nog even geduld. We krijgen later nog meer over de game te weten van de developer Nexon.

God of War, Dynasty Warriors en meer uit de PlayStation State of Play

Er is ook nog meer informatie over andere games uitgebracht. Zo weten we eindelijk zeker dat God of War: Ragnarok naar PC komt door een nieuwe trailer, ook wordt de DLC gratis. Ook Dynasty Warriors: Origins heeft een nieuwe trailer waarin we meer gameplay zien.

Daarnaast komt Garten of Banban naar de PlayStation 5 en 4, heeft Infinity Nikki een nieuwe trailer en hebben we een korte gameplay-teaser van Alien Rogue Incursion voor de VR2 gezien. Verder komt er deze herfst een nieuwe VR2-titel uit van Skydance Studios; Behemoth en een PS5- en PC-remake van de horrorgame Until Dawn.

De Diablo-achtige game Path of Exile 2 Early Access speel je eind 2024, de nieuwe game Ballad of Antara is aangekondigd voor 2025 en er is een reveal-trailer van Where Winds Meet. Ten slotte is er ook een nieuwe trailer voor Dragon Ball: Sparking! Zero, maar we weten nog niet wanneer deze uitkomt.

We hebben weer genoeg gekregen van PlayStation via State of Play om naar uit te kijken. Het wachten op de games wordt nu wel het moeilijke gedeelte.

Star Wars is een icoon, maar hoeveel geld verdient de originele cast ermee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen