Deze bloederige 90’s game krijgt een nieuwe versie op Steam

Games Rik Claessen 6 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

In dit bizarre spel sla je aliens tot moes met een koekenpan. Binnenkort verschijnt deze remaster op Steam.

De PlayStation 1 heeft een indrukwekkende collectie aan spellen. Denk maar eens aan klassiekertjes als Spyro, Crash Bandicoot, Metal Gear Solid en Gran Turismo. Ook waren er wat vreemdere spellen te vinden. Een heleboel spellen zijn we in de loop der jaren vergeten. Maar zo nu en dan besluiten gamemakers om de boel eens te voorzien van een remake.

Dat is precies het geval voor het spel genaamd PO’ed. Een relatief onbekend spel waar binnenkort een nieuwe versie van verschijnt op Steam. Maar wat is het eigenlijk voor spel? Het is bloederig, hilarisch en vreemd. Heel vreemd.

Dit is waar PO’ed over gaat

PO’ed op Steam is een charmante afkorting van Pissed Off. Want de hoofdpersoon in deze vreemde First Person Shooter is alles behalve kalm. Je speelt namelijk als een chefkok die een planeet vol met moordlustige aliens probeert te ontsnappen. Hoe precies? Door ze in mootjes te hakken met de bizarste wapens.

En met bizar bedoelen we echt bizar. Altijd al een alien tot moes willen slaan met een koekenpan? In PO’ed kan het. Een drilboor? Yup, daarmee kan het ook. Je kunt het zo gek niet bedenken of dit spel heeft het. Het is helemaal hilarisch om te bedenken dat dit spel oorspronkelijk dus op de PlayStation 1 verscheen.

Deze bloederige 90's game krijgt een nieuwe versie op Steam
Koekenpan in de aanslag! (afbeelding: Nightdive Studios)

Wat is er nieuw in PO’ed op Steam?

PO’ed stamt dus uit de tijd van de PlayStation 1. Ontwikkelaar Nightdive Studios probeert er alles aan te doen om die geschiedenis is ere te houden, zonder dat het spel een heleboel hedendaagse functies misloopt. Dat valt allemaal te lezen op de gamepagina op Steam. Zoals verwacht krijgen we een grafische make-over, maar dus ook een aantal handige toevoegingen.

Zo voegen ze achievements toe voor op je profiel van Steam, is het spel in meerdere talen beschikbaar, voegen ze extra monsters toe, een bredere HUD en zelfs een compleet nieuwe gamemodus voor ‘hardcore spelers’. Nightdive studios pronkt verder niet met al te veel poespas. De essentie van het spel blijft dus mooi hetzelfde aliens rammen met je koekenpan.

Niet de eerste remaster van Nightdive Studios op Steam

Hoe willekeurig het spel PO’ed ook lijkt, het is niet helemaal aan kans overgelaten dat Nightdive Studios oude spellen aan het voorzien is van een remaster. Eerder dit jaar verscheen er ook een remaster van een haast vergeten Star Wars-spel. Sindsdien kun je op Steam ook weer Star Wars: Dark Forces spelen.

Nu komt daar dus PO’ed bij. Als deze remaster ook maar een beetje lijkt op het werk dat ze bij Star Wars: Dark Forces hebben gedaan, dan zit het met deze game wel snor. Dark Forces kreeg goede reviews en de remaster op Steam werd geprezen omdat het trouw bleef aan het origineel. De releasedate voor PO’ed op Steam is nog niet bekend. We zijn in ieder geval benieuwd waar Nightdive Studios ons de volgende keer mee gaat verrassen.

Deze bloederige 90's game krijgt een nieuwe versie op Steam
(afbeelding: Nightdive Studios)

Een remake of remaster kan heel goed uitpakken, of juist bijzonder hard floppen. Dat geldt ook voor de filmindustrie. Disney heeft er nog wel eens een handje van oude films te voorzien van een remake. Niet altijd met succes. Deze remakes waren bijzonder slecht:

De 5 slechtste live-action remakes ooit die Disney heeft gemaakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen