Pokémons nieuwe held heeft zojuist Ash zijn oudste traditie verbroken

Films & Series Lucas van de Wetering 8 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Pokémon-serie genaamd Pokémon Horizons heeft een nieuwe held nu Ash weg is. En ze heeft zojuist Ash’ oudste traditie verbroken.

Nadat Ash na 27 jaar de Pokémon-serie verliet, hebben we nu een nieuwe held in Pokémon Horizons. Deze nieuwe held heet Liko en is een totaal ander karakter vergeleken met Ash, wat past bij de aanpak van de serie. Horizons heeft laten zien dat ze het niet erg vinden om dingen anders aan te pakken dan hun voorgangers.

Het verhaal van Horizons staat ook helemaal los van voorgaande seizoenen en ook van alle Pokémon games. De nieuwste aflevering, episode 45, is hier een goed voorbeeld van. In deze aflevering doet Liko iets wat Ash nooit zou doen.

Ash zijn langste traditie in Pokémon is verbroken

In aflevering 45 van Horizons is er een groot gevecht aan de gang. Liko, Roy, Frieda en Dot moeten namelijk een manier zien te vinden om een zwarte Rayquaza in toom te houden. Dat terwijl er net een luchtschip gecrasht is in het water. Het ziet er allemaal niet heel positief uit voor de helden.

De Pokémon-trainers doen met verschillende aanvallen en combinaties erg hun best om de legendarische Pokémon neer te halen en te verslaan. Maar Rayquaza laat zich niet zomaar kennen en blijft staande. Maar dan gebeurt er iets wat de helden misschien gaat redden in hun gevecht, maar het is iets wat bij Ash nooit was gebeurd.

Evolutie van de starter

Terwijl aanvallen van verschillende Pokémon op Rayquaza af blijven schieten, springt Liko’s starter ook in de aanval. Maar het verschil is dat er een blauwe gloed om de Pokémon heen hangt, ze is aan het evolueren. Liko’s starter Sprigatito veranderd in Floragato.

Natuurlijk zijn Ash’ Pokémons ook vaak genoeg geëvolueerd, behalve zijn starter Pikachu. In de serie heeft Pikachu er expres voor gekozen om niet te evolueren, hij wilde altijd een Pikachu blijven. Dit werd een echte trademark van de Pokémon-franchise.

Maar Horizons pakt ook dit weer anders aan dan de Pokémon-series hiervoor. Door Liko’s starter te laten evolueren laat de serie zien dat Liko een totaal ander karakter is dan Ash, Liko maakt haar eigen keuzes.

Het iPhone 16-gerucht dat maar terug blijft komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen