Pokémon Legends: Z-A verbreekt op Nintendo Switch 28-jaar oude traditie

Games Lucas van de Wetering 1 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De Pokémon franchise bestaat al sinds 1996, maar Pokémon Legends: Z-A gaat op de Nintendo Switch het eerst in de franchise’s geschiedenis een traditie verbreken.

Tijdens Pokémon Day 2024 kondigde Game Freak een nieuwe game aan. Deze game heet Pokémon Legends: Z-A en vindt plaats in de Kalos regio, dezelfde regio als de X&Y games.

Legends: Z-A is straks speelbaar op alle Nintendo Switch consoles. Naar verwachting komt de game uit in 2025. Maar deze releasedatum zal een Pokémon-traditie verbreken die al 28 jaar loopt, oftewel sinds het begin van de franchise.

Pokémon-traditie

Met Legends: Z-A, wordt er een groot record verbroken. Het zal namelijk de eerste keer in de geschiedenis zijn dat er twee jaar lang achter elkaar geen nieuwe Pokémongame uitkomt.

Game Freak heeft sinds Pokémon Red & Green in 1996 bijna elk jaar wel een nieuwe game uitgebracht. Het is soms wel gebeurd dat fans het een jaar zonder nieuwe game moesten doen, maar nog nooit twee jaar lang. Tot nu dus, op de Nintendo Switch.

(Afbeelding: Nintendo)

De laatste Pokémon-games, Scarlett & Violet, kwamen uit in 2022. Wel kwam er in 2023 nog een DLC uit voor dit spel, maar dit telt niet mee als een volwaardige game. Een DLC is simpelweg wat extra content voor een bestaand spel.

Heeft dit te maken met de Nintendo Switch 2?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben kunnen gehad op deze traditiebreuk. De eerste is werkdruk. Met ieder nieuw Pokémon-spel worden er steeds meer nieuwe dingen geïntroduceerd. Zo kunnen we nu op de pocket monsters vliegen of varen. En bestaan er dingen zoals mega-evolutie.

Deze zoektocht naar nieuwtjes kan veel tijd kosten, want het vorige spel moet toch steeds overtroffen worden. Werkdruk is daarom best iets wat een invloed kan hebben gehad op de tweejarige afwezigheid van een Pokémon-game.

Ook kan de releasedatum van de Nintendo Switch 2 een grote rol hebben gespeeld in het Pokémon-gat. Eerst mochten we de Switch 2 gaan verwachten in 2024, maar dit is later verandert naar 2025. Het kan best dat Game Freak ervoor heeft gekozen om het spel ook uit te stellen zodat deze tegelijk uitkomt met de Switch 2.

Maar dat zijn slecht speculaties. Wel blijft het jammer dat Game Freak deze fantastische streak niet kan volhouden. Want wie houdt nou niet van iedere twee jaar een nieuwe Pokémon-game?

CSI: Een van de beste misdaadseries staat op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen