Porsche maakt Boxster elektrisch, maar welke auto’s volgen ook?

Elektrische auto's Jeroen Kraak 30 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Porsche haalt de Cayman en Boxster uit de mottenballen en komt met een elektrische auto van deze legendarische modellen. Welke andere klassiekers krijgen eigenlijk nog meer een elektrische versie?

We nemen heel langzaam afscheid van de benzineauto en stappen over naar elektrische auto’s. Een aantal grote automerken zijn daar al volop mee aan de gang.

Ook Porsche richt zijn pijlen vol op elektrisch rijden. Het heeft al verschillende modellen die volledig elektrisch zijn, maar nu haalt het ook iconische bolides door de elektrische transformatie.

Porsche maakt van de Porsche 718 Boxster een elektrische auto

In Europa stopt het bedrijf met het maken van de op benzine rijdende Porsche 718 Boxster en de Cayman. Dit zou alles te maken hebben met cybersecurityregels. In plaats daarvan komen er elektrische modellen op de markt. Eerder onderging de Macan al hetzelfde lot.

Het merk werkt nu aan een elektrisch model van de Boxster 718. Het model is gespot tijdens een wintertest in de Poolcirkel. Het vermoeden is dat deze in 2025 op de markt komt.

Elektrische auto’s die net zoals Porsche gebaseerd zijn op legendarische modellen

Maar Porsche is lang niet het enige merk dat iconische auto’s ombouwt tot een elektrische variant. Er zijn nog veel meer modellen die je nu of binnenkort als elektrische auto kunt kopen.

Fiat 500/Abarth 500 E

Laten we als eerste naar een van de kleinste elektrische auto’s gaan: de Fiat 500. Dit is misschien wel de bekendste auto van het merk. Er is nu ook een volledig elektrische versie.

Dit is om precies te zijn de Abarth 500 E. Deze heeft nog steeds het iconische design wat je gewend bent van de elektrische auto, maar iets sportiever. Dat vind je ook terug onder de motorkap. Deze gaat van 0 naar 100 in zeven seconden. Bovendien kun je ook nog motorgeluid aanzetten.

Mini Cooper Electric

Een andere legendarische kleine auto is de Mini Cooper. De Mini Cooper Electric is er in twee vermogensvarianten en vier uitvoeringen. Hij is verkrijgbaar vanaf 35.990, wat betekent dat je er ook nog SEPP-subsidie voor kunt krijgen.

Zo rijd je dus heerlijk nostalgisch in deze compacte elektrische auto. Want laten we eerlijk zijn, de Mini Cooper is nog steeds een heerlijk icoon op de weg.

Deze elektrische auto's zijn net zoals nieuwe Porsche legendarisch
(Afbeelding: Mini)

Maserati GranTurismo Fulgore

Als je een lijstje moet maken met legendarische automerken, staat Maserati er zeker op. De GranTurismo is een van de meest populaire modellen. De sportieve coupé was te koop tussen 2007 en 2021. Inmiddels werkt het hard aan de GranTurismo Fulgore die ergens in het midden van 2024 moet uitkomen.

Deze elektrische auto heeft drie elektromotoren aan boord die gezamenlijk 1200 pk leveren. Hiermee haalt hij een topsnelheid van 320 kilometer per uur en is hij van nul naar honderd in 2,7 seconden.

Volkswagen ID Buzz

De Volkswagen T1 is misschien wel de meest legendarische bus die er is. Nog steeds willen veel mensen maar al te graag zo’n bus hebben. Gelukkig kan dat nu in een geheel nieuw jasje met de ID Buzz.

Deze elektrische auto heeft misschien wel een andere naam, maar alles ademt de Volkswagen-bus van vroeger. De ID Buzz heeft een actieradius van 400 kilometer en een 204 pk elektromotor. Het is de ideale elektrische auto om een weekendje weg te gaan.

Deze elektrische auto's zijn net zoals nieuwe Porsche legendarisch
(Afbeelding: Volkswagen)

Range Rover Sport als toekomstige elektrische auto

Sinds 2005 is de Range Rover een bekend gezicht op de weg. Ook de komende jaren zal dat zo zijn, want er komt een volledig elektrisch model. Het moet het opstapje zijn voor meer elektrische auto’s van Land Rover. Zo zouden wij heel graag een elektrische Defender zien, waar wat geruchten over gaan.

De volledig elektrische Range Rover Sport moet dit jaar uitkomen en concurreren met de elektrische Porsche Cayenne. Over wat precies onder de motorkap zit moeten we nog even afwachten.

Nieuwe elektrische auto van Ford goedkoper dan gedacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen