Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

[PREVIEW] The Legend of Zelda Link’s Awakening Hands-on

Wie regelmatig stukken over gaming leest op WANT, weet wel dat ik een fan ben van de Nintendo Switch. Het is zo enorm fijn dat je altijd en overal je games kunt spelen. Bovendien is het zo dat het aanbod van games gewoon goed is. Dit jaar verschijnt er elke maand wel één of twee titels die echt dik de moeite waard zijn. In september is het daarbij de beurt aan The Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Mocht je al een oudere gamer zijn, dan zou het kunnen dat je The Legend of Zelda: Link’s Awakening al eens eerder hebt beleefd. Dit avontuur is namelijk de remake van de gelijknamige game die 26 jaar geleden op de oude Game Boy uitkwam. Maar van die leeftijd heb ik in de speelsessie helemaal niks gemerkt. De game maakt gebruik van een toffe en vrolijke visuele stijl. Het oogt wellicht iets meer kiddy dan dat je gewend bent van de laatste delen uit de reeks, maar die stijl past goed bij het geheel.

The Legend of Zelda: Link's Awakening
(Bron: Nintendo)

The Legend of Zelda: Link’s Awakening schipbreukeling

In The Legend of Zelda: Link’s Awakening beland je op een eiland nadat je boot is gezonken. Je wordt wakker in een bed (classic Zelda!) en moet van daaruit ontdekken waar je bent en hoe je jezelf nuttig kunt maken. Het eerste wat je daarbij doet is een schild van de persoon die je op het strand heeft gevonden aan te nemen. Je mist echter nog wel je zwaard, die moet je eerst gaan zoeken. Wanneer je een beetje logisch nadenkt, begrijp je dat die te vinden is op het strand. Op de weg daar naar toe maak je al kennis met verschillende vijanden die het op jou hebben gemunt. Aanvallen is er niet bij, omdat het zwaar ontbreekt en dus is het zaak om alles te ontwijken. Gelukkig kun je na het vinden van het zwaard wreek nemen op hen die jou in de weg zaten.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening blijkt na deze opening erg typisch Zelda te zijn. Je komt diverse klassieke vijanden tegen en onderweg zijn er al heel wat dungeons die gevuld zitten met puzzels om je scherp te houden. In de vijftien minuten die ik had om er mee aan de slag te gaan ben ik op verschillende plekken terecht gekomen en waren er al verschillende key-items die geïntroduceerd werden om later weer in te zetten en zo verder te komen. En dat alles in dezelfde toffe visuele stijl als waar ik het eerder over had.

Veel voldoening

Ja, dit is echt een game om naar uit te kijken. Ik heb nu al genoeg uitdaging en toffe elementen gezien dat het echt vervelend was dat ik na een kwartier mijn controller aan de volgende gamer moest afgeven. Ook helpt het dat de game voorzien is van een toffe soundtrack. Op die manier lijkt het een heerlijk pakket te worden. Hoewel de game niet van het epische formaat is als Breath of the Wild, is The Legend of Zelda: Link’s Awakening meer dan een simpel tussendoortje. Dit is een klassieke Zelda in een fijn nieuw jasje.

Nintendo Switch
(Afbeelding: Nintendo)

Wil je meer lezen over gaming en dan met name de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!