Prijzige PlayStation 6 niet de eerstvolgende console van Sony

Games Mark Hofman 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Het einde van de PlayStation 5 en de komst van de PlayStation 6 is allemaal dichterbij dan we dachten. Toch is de nieuwe, prijzige console niet de eerstvolgende lancering van Sony.

Waar sommige liefhebbers de console pas net hebben weten te bemachtigen, laat Sony tegenover investeerders weten dat de console alweer richting het einde van zijn levenscyclus begint te lopen. Het uitkijken naar de PlayStation 6 kan dus beginnen.

Al lijken veel mensen dat wel verkeerd op te vatten, want het is niet alsof Sony volgende week al met de PS6 op de proppen komt. De prijzige console zal de opvolger zijn van een andere lancering eind dit jaar, als we de meest recente geruchten mogen geloven.

Prijzige PlayStation 6 is niet de volgende Sony-console

Ja, de PlayStation 6 is een stuk dichterbij dan we denken en ja, de console kan vrij prijzig worden. Kepler, een betrouwbare insider, laat op X weten dat de nieuwe console van Sony tegen hogere hardware-kosten aanloopt, waardoor de console wel een stuk duurder uit kan vallen dan het huidige model.

Het is echter wel lastig te zeggen, want de console verschijnt pas in 2026 en dan kunnen de kosten van bepaalde onderdelen wel anders zijn. Wat dat betreft kunnen we ons wel meer zorgen maken om de volgende console die Sony uitbrengt.

CNBC meldt dat de veelbesproken PlayStation 5 Pro namelijk nog steeds zijn opwachting gaat maken. Sterker nog: de Pro-versie van de PS5 zal naar verluidt eind dit jaar op de markt verschijnen. Uiteraard ter voorbereiding op de komst van Grand Theft Auto 6.

Een van de grootste lanceringen in de geschiedenis van de gamewereld zorgt ervoor dat Sony zich, volgens bronnen van CNBC, echt wil voorbereiden. Middels de lancering van een betere en krachtigere console hoopt het meer mensen naar het platform te trekken.

Een traditie blijft in stand

Dat is ook wel een beetje nodig, want Sony heeft zijn verwachtingen rondom de PlayStation 5 al moeten bijstellen. Waar het verwacht had 25 miljoen exemplaren te verkopen, ligt die verwachting (dit fiscale jaar) nu op 21 miljoen units.

De lancering van een krachtigere en nieuwere console zou Sony wel goed kunnen helpen. Nieuw is dat concept niet, maar inmiddels is het wel effectief gebleken. In 2016 bracht Sony bijvoorbeeld de PlayStation 4 Pro op de markt.

PlayStation 4
PlayStation 4 Pro (Bron: Sony)

Gigantische verkoopcijfers gingen er niet mee gepaard, maar voor elke vijf verkochte consoles werd er een Pro-model verkocht.

Dat Microsoft in 2017 met een Xbox One X kwam en Nintendo sinds 2019 zowel het Lite- als het OLED-model heeft uitgebracht, is dus alles behalve gek.

Vrienden, misschien wordt het tijd om ons zorgen te maken over Spider-Man 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen