Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 maart 2019

Razer BlackWidow Review: Toetsenbord voor gamers

Onlangs kondigde Razer een nieuwe reeks aan producten aan. Producten die enerzijds moeten voldoen aan de kwaliteit die het bedrijf wilt uitstralen, terwijl het tegelijkertijd op de markt wordt gebracht voor iets zachtere prijzen. De Razer BlackWidow is wat dat betreft een toetsenbord die enerzijds genoeg mogelijkheden biedt, maar anderzijds met een adviesprijs van 129,99 euro een stuk goedkoper is dan de BlackWidow Elite van 179,99 euro.

De Razer BlackWidow

De Razer BlackWidow is een echt toetsenbord voor gamers. Het heeft hier en daar wat punten die ontbreken ten op zichte van de Elite-versie van de Razer BlackWidow. Zo heb je bijvoorbeeld geen steun voor je polsen. Dat is fijn wanneer je een aantal uur actief achter elkaar op de pc gamet. En je zou kunnen zeggen dat het jammer is dat de audio kan worden doorgevoerd, maar dat laatste is iets wat ik eigenlijk niet gebruik.

Razer Black Widow

Buiten dat is het een toetsenbord die van de meeste features die je als gamer wilt hebben, is voorzien. Zeker in combinatie met andere gamingproducten is het goed om te weten dat je de Razer BlackWidow kunt voorzien van allemaal lichtjes. Er zijn er in totaal meer dan 16 miljoen en je kunt handmatig gaan instellen wat voor licht je wilt hebben bij welke soort actie. Of dat je het belangrijk vindt dat mag je zelf bepalen, maar de optie is er in elk geval.

Wat de toetsenbord echter het meest fijn maakt, is dat het een mechanisch toetsenbord is. Het maakt gebruik van de zogenaamde Green Switches van Razer. Niet alleen gaan deze lang mee (ze moeten 80 miljoen aanslagen overleden), ze geven ook een heerlijke feedback. Zeker wanneer je in het heetst van de strijd zit, is het belangrijk dat je op dit gebied al je zaakjes op orde hebt en dat je precies weet wanneer je een toetsen indrukt. Daar zit echter ook een kleine keerzijde aan. Als je er op ramt, maakt het nogal wat geluid. Zodoende is dit toetsenbord niet geschikt om te gebruiken tijdens je werk op kantoor. Daarvoor geeft het echt te veel overlast.

Razer Black Widow

Tot slot is de Razer BlackWidow voorzien van een fijne maat. Je mist aan de zijkant eventuele M-keys om speciale commando’s op te programmeren, maar die kun je handmatig via de software ook onder knoppen gebruiken die je normaal niet in een game zou inzetten. Zeker wanneer je een gamer bent die op zijn bureau goed moet nadenken over de ruimte die hij of zij heeft, is dit een fijne bijkomstigheid.

Al met al is het dus een zeer degelijk toetsenbord om op te gamen. Zeker wanneer je al wat producten van Razer hebt en een eenheid wilt creëren, is dit een must-have. Hij is nu beschikbaar voor 129,99 euro op de Razer-store. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Razer BlackWidow Review: Toetsenbord voor gamers
Sluiten