Razer Blade Stealth 13 is een kleine krachtpatser om op te gamen

Games Jelle van Es 25 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Razer is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op gamers. Daarbij doet het soms gek en maakt het over de top-accessoires. En dan het liefst met allemaal lichtjes. Maar er zijn ook veel producten die echt fijn zijn voor een gamer. Onlangs ben ik een tijd losgegaan met een Razer Blade Stealth 13. Een gaminglaptop, maar dan in een compact formaat.

Als ik zo naar de Razer Blade Stealth 13 kijk en wat hij doet, dan is het eigenlijk een alternatief op een goede MacBook Pro. Hij is lekker compact en krachtig en heeft als bijkomend voordeel dat je hier wel games op kan spelen. En die draaien dan ook nog eens als een zonnetje. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap. Een kleine en krachtige laptop om overdag je werk op te doen en ’s avonds je favoriete game mee te spelen. Zonder dat je kilo’s meesleept. Dit zijn de punten die de laptop interessant maken.

Razer Blade Stealth 13 Review

1. De Razer Blade Stealth 13 is lekker compact

De Razer Blade Stealth 13 is een fijne en compacte laptop. Hij is 15,3 millimeter in dikte, waardoor hij lekker dun is. Daarmee geldt de laptop als een Ultrabook en zou het volgens Razer zelfs de eerste Gaming Ultrabook zijn. Of dat precies klopt, dat laat ik even in het midden, maar dun is hij zeker. Als gevolg daarvan is hij ook qua gewicht vriendelijk. Met 1,41 kilo is het nauwelijks een belasting wanneer je hem in een rugtas stopt en ergens meeneemt. Bovendien kun je hem er makkelijk uithalen en hem op één hand tillen, terwijl je op de andere hand wat doet. Dat is niet een houding die je lang volhoudt, maar als je even een email moet sturen met wat bijlages erin, dan kun je dat doen zonder dat je hoeft te zitten.

Je kunt hem op deze manier dus vasthouden (Afbeelding: Razer)

2. Fijne specs

Aan de binnenkant is de Razer Blade Stealth 13 uitgerust met behoorlijk nette specificaties. Met een SSD van 512 GB kun je er heel wat games op downloaden. Met een 11e generatie Intel Core i7-1165G7 Quad-Core Processor wordt alles goed aangestuurd. Met 16GB RAM en een Nvidia Geforce GTX Ti Max Q met 4GB GDDR6 VRAM kun je games goed draaien. Het scherm waarop dit gebeurt, is met zijn 13 inch niet al te groot, maar de meeste games draaien er lekker op. Het is een OLED Full HD Touch-scherm die op 60Hz draait. Dat is voor de meeste games meer dan genoeg.

De specs zoals ze op de website staan (Afbeelding: Razer)

3. Games spelen er ook goed op

Qua games heb ik vooral wat strategische games erop gespeeld. Dat vind ik over het algemeen net wat fijner werken dan games waar je echt volle focus erop moet houden. Toch heb ik ook wat potjes Overwatch er op gespeeld en dat voldoet aan de verwachtingen. Wil je echt fanatiek losgaan, dan is het misschien verstandig om hem op een beeldscherm aan te sluiten. Wat dat betreft is 13 inch toch net even aan de kleine kant.

Gamen is geen probleem (Afbeelding: Razer)

4. Warmte wordt goed afgevoerd

Eén van de nadelen die ik heb met gamen op een laptop, is dat je tijdens het gamen last hebt van warmte. Als je daar geen last van wilt hebben, dan is het zaak om de laptop op een standaard te zetten en een muis en toetsenbord aan te sluiten. Maar dan zit je wel weer met een klein scherm op een afstand. Ik heb in mijn sessies enkel gebruik gemaakt van een externe muis en dat ging eigenlijk best wel goed. Tijdens het spelen wordt de Razer Blade Stealth 13 warm, maar niet overdreven en onprettig. De warmte wordt dus goed afgevoerd, waardoor je redelijk wat tijd achter elkaar kunt gamen op de laptop.

Je kunt er lang en goed op werken (Afbeelding: Razer)

5. Wel wat prijzig

De Razer Blade Stealth 13 zoals ik die heb getest is er wel één met een prijskaartje. Je legt er 2.249 euro voor neer. Dan is het dus wel zaak dat je echt goed nadenkt over wat je nodig hebt. Als je echt op zoek bent naar een product om op te werken en op te gamen, waarbij je bij voorkeur de kracht ook nog eens gebruikt om bijvoorbeeld video’s te editten. Wanneer je al die vinkjes op groen hebt, dan is het een waardevol product. Als je puur iets zoekt om op te gamen, dan lijkt een dikke desktop mij een betere optie.

Razer Blade Stealth 13
Geen goedkope laptop (Afbeelding: Razer)

Wil je weten waar je de Razer Blade Stealth 13 kunt scoren? Bezoek dan hier de website van het bedrijf. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Razer Iskur is een bizar goede gaming- en werkstoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen