Jelle van Es
Jelle van Es Games 3 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Razer Kraken Tournament Edition Review

Wie graag gamet, kan tegenwoordig uit vele verschillende headsets kiezen om op een optimale wijze te genieten van gamegeluid. De Razer Kraken Tournament Edition is er één die voor verschillende consoles gebruikt kan worden. Ik heb hem op de pc getest, maar je kunt hem ook inzetten op elke console.

De Razer Kraken Tournament Edition is een headset die via een 3.5 mm audio kabel gekoppeld kan worden aan je controller of device. Het is echter de bedoeling om hem te koppelen aan een device welke via een USB-verbinding aan je pc is gekoppeld. Pas dan komt de headset echt tot leven en haal je er het meeste uit. Dit is wat mij is opgevallen.

De Razer Kraken Tournament Edition zit comfortabel

Waar ik op de spelcomputer soms speelsessies heb die niet langer dan een uur zijn, dan wil ik op de pc echt tijd vrijmaken om helemaal los te gaan. Ik kan zonder moeite een uurtje of drie achter elkaar losgaan. Dan is het goed dat je een headset hebt die comfortabel zit en op dat punt doet de Razer Kraken Tournament Edition wat je wilt. Hij is redelijk licht en maakt gebruik van een zogenaamde cooling gel systeem welke er voor zorgt dat enerzijds de warmte goed wordt afgevoerd en anderzijds geluiden van buiten redelijk tegenhoudt.

Razer Kraken Tournament Edition
Prima onderdeel van je setup (Afbeelding: Razr)

THX Spatial Audio werkt goed

Het meest interessante van de Razer Kraken Tournament Edition wanneer je hem op de pc speelt is dat je gebruikt kunt maken van de zogenaamde THX Spatial Audio functie. Via de USB-dongle kun je dit aan en uitzetten, waarbij ik niet kan voorstellen dat je het uit wilt hebben, maar dat terzijde. Met de functie aan komt het geluid rijker binnen. Je hoort de voetstappen in de omgeving beter, waardoor je een beter idee hebt waar vijanden zich bevinden en op die manier goed reageren.

Microfoon werkt zoals je het wilt

Communicatie met je medespelers is belangrijk en wat dat betreft is het goed om te weten dat jouw stem via de microfoon goed overkomt naar de andere spelers. Het is overigens niet spectaculair goed, maar het doet gewoon wat het moet doen. Zeker in games waarbij je veel moet communiceren of waar je samen speelt met je vrienden scheelt dat enorm.

Razer Kraken Tournament Edition
Rammen met die knots (Afbeelding: Razr)

Op consoles minder sterk

Zoals gezegd heb ik de Razer Kraken Tournament Edition voornamelijk op de pc gebruikt en dan komt hij goed tot zijn recht. Je kunt hem echter ook op de consoles gebruiken, waarbij je bij de PlayStation 4 ook de USB-variant kunt inzetten. In die gevallen heb je echter geen toegang tot THX en is de audio-ervaring duidelijk minder sterk. Het is handig om de Razer Kraken Tournament Edition echt voor de pc te gebruiken en te zien als een backup voor de consoles als je even geen andere headset in de buurt hebt liggen. Maar puur voor de consoles zijn er betere alternatieven.

De Razer Kraken Tournament Edition is nu beschikbaar en te halen op de webshop van Razer zelf. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!