De Razer-upgrade voor jouw gamingkeyboard is gearriveerd

Games Jelle van Es 6 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Een beetje goed keyboard voor je gaming-setup, dat is eigenlijk een must. Zeker als je je pc ook gebruikt om vanuit thuis op te werken. En Razer is daarbij een partij die al heel wat toffe dingen op dat gebied op de markt heeft gebracht.

Mocht je al zo’n Razer keyboard in huis hebben, dan is de kans groot dat je daar lekker mee gamet. Maar misschien wil je na een tijdje iets nieuws. Dan kun je natuurlijk een compleet nieuw toetsenbord kopen, maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met een zogenaamde upgrade kit. Wij kregen een uitgebreide set om te testen.

Je keyboard uniek met de Razer Upgrade Kits

Ik heb in het verleden heel wat verschillende keyboards getest. Zeker die onder het kopje van de gaming keyboard valt zijn erg tof. Met alle lichtjes die erbij komen, kan het een redelijke kermis worden. En daar houd ik wel van. Maar goed, dan heb je wel een keyboard zoals anderen dat ook hebben. Met zoiets als een upgrade kit heb je wat meer mogelijkheden. Bovendien kun je je basistoetsenbord op deze manier uitbreiden met een hand steun, wat net wat lekkerder werkt wanneer je flink loopt te tikken.

BlackWidow V3 Mini HyperSpeed Phantom Edition uit de doos (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Vanuit Razer heb ik een zeer uitgebreid pakket gekregen om samen met de BlackWidow V3 Mini HyperSpeed Phantom Edition te testen. Dat is een klein en compact draadloos toetsenbord, met toetsen die een heerlijke feedback geven. Ze maken wel wat geluid wanneer je erop tikt, dus niet echt geschikt als je met huisgenoten thuis moet werken, maar als je alleen bent, dan tikt het echt heel erg lekker. Draadloos is hij bovendien makkelijk verbonden en kun je hem vele uren achter elkaar gebruiken. En als hij dan leeg is, dan hang je hem aan een USB-C kabel en laad je je hem weer snel op. Bovendien kun je hem dan gewoon gebruiken.

De upgrade kit (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Spelen met licht

De keyboard is dus in zijn basis al goed en via de software is het mogelijk om met het licht van het toetsenbord te spelen. Maar als je het dus net wat unieker wil maken, dan pak je de Razer Upgrade Kit erbij. Ik heb gekozen voor de witte variant. Als je wil. Dan is het mogelijk om alle knoppen er af te halen en ze te vervangen voor witten. Dat is behoorlijk makkelijk. Je krijgt bij de kit namelijk een soort plastic happer. Deze zet je op de toets en vervolgens wip je hem er heel makkelijk vanaf. Dat is echt een geval van twee seconden. Dus als je alles wit wil hebben, dan is dat hooguit een kwartier werk.

Het uiteindelijke resultaat (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Ik heb er echter voor gekozen om een paar knoppen te vervangen. Door deze knoppen wit te maken en vervolgens via de software te voorzien van net wat andere knoppen, heb je net wat meer overzicht tijdens het gamen. Natuurlijk kan ik mijn WASD echt wel vinden wanneer ik een shooter speel, maar door het op deze manier te markeren, valt het echt beter op en ben ik blij het eindresultaat. Op die manier is dit echt een toffe oplossing voor gamers die net iets anders willen met hun Razer keyboard. Mocht je hem willen scoren, dan kun je hier terecht.

De verschillende mogelijkheden (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen