Reddit troeft Facebook af met eigen Clubhouse-alternatief

Apps Wesley Akkerman 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook Reddit waagt zich aan een alternatief op Clubhouse. Met de nieuwste app van het grootste forum ter wereld, genaamd Talk, gaat Reddit de strijd aan met partijen als Facebook, Twitter, LinkedIn en natuurlijk Clubhouse zelf.

Het bedrijf achter het forum kondigt een sneak preview aan van de nieuwe functionaliteit, die vooralsnog alleen beschikbaar is voor moderators. Ben je een moderator en heb je interesse? Dan kun je je hier aanmelden voor Reddit Talk. Op een later moment moet de Talk-applicatie voor iedereen beschikbaar zijn.

Reddit Talk voor moderators

Op dit moment is het zo dat moderators de mogelijkheid hebben andere mensen uit te nodigen. Ook kunnen ze sprekers uit gesprekken gooien en participanten het zwijgen opleggen. Wanneer de daadwerkelijke app voor iedereen beschikbaar is, blijft het zo dat alleen moderators een live audiosessie kunnen opstarten.

Reddit Clubhouse
Clubhouse, maar dan op Reddit (Afbeelding: Reddit)

Nadat een sessie eenmaal begonnen is, dan kunnen ook ‘normale’ gebruikers andere mensen uitnodigen. Reddit heeft beelden gedeeld van de Talk sneak preview en daaruit blijkt dat de app behoorlijk lijkt op Clubhouse. Zo worden sprekers die op dat moment aan het woord zijn bovenaan in beeld gepositioneerd. Dat werkt uitstekend, dus beter goed gejat dan slecht bedacht.

Lijkt veel op Clubhouse

Ben je een luisteraar? Dan sta iets meer beneden in beeld, net als bij Clubhouse en Spaces van Twitter. Zelfs de knop waarmee je je uit het gesprek kunt onttrekken heeft een bekend icoontje vooraan staan (het peace-teken). Achtergronden en emoji zijn overigens op een later moment aan te passen door moderators.

Clubhouse krijgt tegengas: Facebook kondigt in-app podcastplatform aan

Reddit Talk lijkt in elk geval een prima toevoeging te zijn voor het forum. Je kunt er de bekende AMA’s (Ask Me Anything) mee organiseren (waarbij iedereen alles mag vragen), maar ook simpele Q&A’s mee opzetten. Uiteraard kunnen er ook gewoon discussies en normale gesprekken op gevoerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen