[REVIEW] EPOS | SENNHEISER GSP 601 Gaming Headset

Games Jelle van Es 11 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Ik heb een gezin met twee kinderen. En die kinderen zij behoorlijk verwend. Ze hebben beiden een iPad, maar op één of andere manier krijgen ze het voor elkaar om de ene na de andere headset te slopen. En zodoende moet ik ze mijn headsets geven, zodat ik naar hun onzin op Youtube hoef te luisteren. Maar mijn gewelddadige gamegeluiden wil ik weer niet met hen delen. Gelukkig kreeg ik de EPOS | SENNHEISER GSP 601 gaming headset opgestuurd.

Dit is de tweede headset die we van EPOS hebben gekregen. Eerder bespraken we de GSP 670, wat duidelijk het paradepaardje is. Die headset werkt draadloos en is echt een hoogwaardig product. Maar deze GSP 601 is zeker geen matige headset. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

GSP 601 is van alle markten thuis

Eén van de voordelen die de GSP 601 Gaming Headset kent, is dat hij van alle markten thuis is. Hij werkt met een standaard 3.5 mm kabel (en eventueel een kabel die geluid de microfoon splitst voor de pc). Daardoor kan hij voor elke spelcomputer en pc worden gebruikt. Wellicht dat je overdag op de PlayStation 4 losgaat en dan ‘s avonds in bed nog even een half uur op de Nintendo Switch speelt. Met deze enkele headset heb je dan alles wat je nodig hebt en dat is wel zo fijn.

EPOS Sennheiser GSP 601 Gaming Headset
Op elk platform te gebruiken (Afbeelding: EPOS)

Simpel en duidelijk

Wanneer je gewoon wilt genieten van je game en even wil kletsen met je gamevrienden, dan heb je aan deze headset meer dan genoeg. Er zitten niet allemaal knoppen op of draaischijven bij de kabel. De microfoon gaat uit wanneer je hem omhoog doet en er zit een draaischijf op één van de oren waarmee je het volumeniveau omhoog of omlaag doet. Voor wie niet meer nodig heeft dan dat, is de GSP 601 dus een goede keuze.

EPOS Sennheiser GSP 601 Gaming Headset
Geen gedoe met zoeken naar knoppen (Afbeelding: EPOS)

Geluidskwaliteit is goed bij de GSP 601

Het geluid dat de headset overbrengt is van een goede kwaliteit. Je mist wellicht als de fanatiek gamer de mogelijkheid om de richting van het geluid goed te kunnen plaatsen, dus wellicht dat je bij shooters niet het maximale uit je game haalt. Voor een avonturen- of sportgame is het meer dan genoeg. Het kwam rijk op me over en ik kon alle details er uitstekend uithalen. Zeker bij de momenten dat er flink wat muzikale ondersteuning in de game was, was ik blij met de headset op mijn hoofd.

EPOS Sennheiser GSP 601 Gaming Headset
Je wordt er blij van (Afbeelding: EPOS)

Weinig omgevingsgeluid

Bijkomend voordeel is dat het een headset is die weinig omgevingsgeluid door laat. Wanneer ik het ding op mijn hoofd had, hoorde ik echt niet meer wat er om me heen gebeurde. Mijn gezin was daar iets minder blij mee, want nu konden ze niks meer aan mijn vragen, maar voor mijn ervaring was het top. Het is geen active noise cancelling of iets, maar het werkte gewoon heel goed. Dus als jij echt volledig in je game wilt zitten, dan heb je aan deze GSP 601 headset een goede.

Met dit ding op je hoofd hoor je weinig (Afbeelding: EPOS)

Prijzig voor een bedrade koptelefoon

Toch kent de GSP 601 Gaming Headset een nadeel en die is te vinden in het feit dat het een behoorlijk prijzige headset is. De headset heeft namelijk een adviesprijs van 219 euro en dat voor een model die je enkel met een draad verbindt. Er zijn vandaag de dag redelijk wat alternatieven die voor die prijs draadloos zijn. Dan heb je wel weer het nadeel dat die niet altijd met elk platform werkt, maar wat mij betreft had de headset wel iets vriendelijker in de markt worden gezet qua prijs.

De GSP 601 Gaming Headset is in de breedte een uitstekende keuze. Hij is nu beschikbaar en hier te scoren. Wil je meer lezen over headsets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen