Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 23 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

[REVIEW] Kymco Street Comfort elektrische fiets: stoer en betrouwbaar

Op het gebied van de elektrische fiets zijn er inmiddels al veel verschillende modellen om uit te kiezen. Wie een klein budget heeft, kan vandaag de dag al bij de Lidl een elektrische fiets scoren. Dan is het natuurlijk wel de vraag hoe lang zoiets mee gaat. Wanneer je dagelijks tochtjes maakt op de fiets en daarbij ook goed voor de dag wil komen wat betreft het design, dan is het toch beter om iets verder te kijken dan je neus lang is. In die zoektocht kwamen wij terecht bij Kymco, die een aantal verschillende modellen op de markt heeft.

Wij zijn daarbij aan de slag gegaan met het zogenaamde Street Comfort-model, welke een adviesprijs op de website heeft van 3099 euro. We hebben een tijdje op de fiets rondgereden en daarbij vielen de volgende punten ons op.

Fijn design

Ik heb heel wat elektrische fietsen onder mijn bibs gehad. Ik gebruik ze voornamelijk voor mijn ritjes naar de supermarkt, het station of om mijn zoon naar school te brengen, waarbij die school een kilometer of vijf fietsen is. Zeker bij harde wind is zo’n elektrische fiets dan handig. Maar meestal zijn de fiets wat saai en degelijk. Wat dat betreft oogt de Kymco Street Comfort gelijk wat stoerder. Het is nergens overdreven, maar met een stevig frame, de mat-zwarte kleuren, het tweetal rode velgen bij elk wiel en de lamp aan de voorkant is het gelijk een fiets die je ergens neer zet en denkt: ‘ja, dat is een strakke fiets’.

Kymco Street elektrische fiets
Ziet er strak uit toch? (Bron: Jelle van Es / WANT)

Goede materialen van Shimano

De Kymco Street Comfort elektrische fiets is een model dat duidelijk liefde heeft voor Shimano. Bijna elk onderdeel van de fiets is van Shimano. Het begint bij de motor. Dat is een Shimano Steps E6100. Ook de accu is van Shimano en kent een inhoud van 504Wh. Daarmee moet je in de Eco-stand een afstand van 185 kilometer kunnen afleggen, afhankelijk van het wegdek en het gewicht van de fietser. In de High-stand, dus met de maximale ondersteuning, moet hij nog een afstand van 93 kilometer aan kunnen. De accu is in vijf uur volledig opgeladen, maar wanneer je niet zoveel tijd hebt, dan kun je hem in 2,5 uur al voor 80 procent opladen.

Shimano motor (Bron: Jelle van Es / WANT)

De fiets is voorzien van acht versnellingen van het type Shimano Nexus Inter SG C6001 8D en kent Shimano schijfremmen M315 (die lekker stevig remmen). Op die manier heb je dus veel kwaliteit in huis.

Shimano batterij (Bron: Jelle van Es / WANT)

Gebruiksvriendelijk

Daarnaast is het ook goed om te weten dat de Kymco Street Comfort elektrische fiets gebruiksvriendelijk is. Hij maakt gebruik van het Shimano One Step display-systeem. Op dit computertje zie je in één oogopslag hoe hard je fietst en in welke versnelling je zit. Qua versnelling kun je kiezen of je handmatig of automatisch fietst. Wanneer je stil staat, schakelt hij automatisch terug naar zijn tweede versnelling, zodat je bij een groen stoplicht gelijk snel kunt fietsen. Verder zie je op het display goed hoe het er met de batterij voor staat en kun je makkelijk door het menu scrollen. Dan zie je bijvoorbeeld hoeveel kilometers je nog in welke stand ongeveer kunt rijden, wat de totale afgelegde afstand is, je maximale snelheid en nog een paar andere dingen. Hierdoor heb je gewoon constant alle informatie die je nodig hebt.

Duidelijk display (Bron: Jelle van Es / WANT)

Stil

Er was een tijd dat je elektrische fietsen op een behoorlijke afstand kon horen aankomen. Dat is bij de meeste nieuwe modellen al niet meer het geval en ook de Kymco Street Comfort elektrische fiets is stil. Zelfs op een hoge ondersteuning of wanneer je bij een stoplicht optrekt, hoor je hem eigenlijk niet. En dat is met name op de langere fietstochtjes in het weekend een fijne bijkomstigheid.

Ook stil bij het water is hij stil (Bron: Jelle van Es / WANT)

Batterij op het frame

Tot slot ben ik nog te spreken over het feit dat er voor gekozen is om de batterij op het frame te plaatsen in plaats van bij de bagagedrager. Voor de prestaties maakt dat niet heel erg uit, maar het past wat mij betreft goed bij het stoere design. De batterij is overigens makkelijk van het frame te halen en binnen op te laden, maar je kunt hem er volgens mij ook op laten zitten en hem op die manier in een schuur op te laden zonder de batterij te verwijderen.

Batterij op het frame (Bron: Jelle van Es / WANT)

Al met al is het een zeer fijne elektrische fiets waar ik met veel plezier heel wat kilometers op heb doorgebracht. Wil je meer lezen over de fiets? Dan kun je terecht op de officiële pagina. Wil je meer lezen over andere elektrische fietsen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!