[REVIEW] Logitech Combo Touch brengt trackpad in iPad 7

Gadgets Jelle van Es 5 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

De normale iPad, en dan hebben we het in dit geval over de zevende generatie van het fijne apparaat, wordt niet echt gebruikt om mee te werken. Wanneer je een iPad als alternatief op de MacBook wilt halen, dan ga je al snel naar de Pro-variant in combinatie met het nieuwe Magic Keyboard. Deze geeft je net als een MacBook toegang tot een toetsenbord en trackpad. Voor de gewone iPad heeft Apple zo’n oplossing niet. Maar met de Logitech Combo Touch is die mogelijkheid er wel.

De Logitech Combo Touch is een hoes voor de iPad die komt met een toetsenbord waar aan de onderkant ook nog een trackpad zit. Op die manier kun je de iPad die je wellicht vooral hebt gehaald voor entertainment alsnog gebruik voor wat lichte werkzaamheden. Het werkt zeker niet zo fijn als het product voor de iPad Pro, maar je betaalt dan ook bijna de helft van die kosten. Waar de Magic Keyboard voor de iPad Pro 339 euro kost, daar betaal je voor deze oplossing 149,95 euro. Dit zijn de punten die me daarbij zijn opgevallen.

Trackpad van Logitech Combo Touch werkt behoorlijk fijn

Het meest interessante element van de Logitech Combo Touch is dat hij dus met een trackpad komt. Daarmee is het het enige product op de Apple Store zelf die dit biedt voor de zevende generatie iPad. En eerlijk is eerlijk, het touchpad werkt naar behoren. Het is wellicht een tikkeltje aan de kleine kant wanneer je bent gewend aan een MacBook. Maar voor de meeste werkzaamheden kun je hem zonder problemen gebruiken.

Logitech Combo Touch
Lekker op tikken (Afbeelding: Logitech)

Toetsenbord is dik in orde

Bijkomstig voordeel is dat het toetsenbord van de Logitech Combo Touch ook behoorlijk goed werkt. Er zit redelijk wat ruimte tussen de knoppen en wanneer je een knop indrukt, heb je een goede feedback. Op die manier lukt het mij behoorlijk goed om net als op een MacBook zonder problemen blind te kunnen typen. Als je zodoende dus een iPad puur en alleen wilt gebruiken om wat teksten op neer te zetten, dan is dit product wat mij betreft een goed alternatief.

Ook om films en series op te kijken

Toch gebruik ik mijn iPad het meest als tweede scherm. Zeker wanneer vrouwlief de televisie heeft gekaapt is de iPad mijn domein om Netflix op te kijken of via Ziggo televisie te kijken. Dat kan ook goed met de Logitech Combo Touch. Het is namelijk mogelijk om het toetsenbord er makken vanaf te halen. Dan heb je nog wel de hoes met een standaard die om de iPad zelf heen zit en zodoende kun je de iPad goed neerzetten om naar je favoriete content te kijken. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap.

Ook voor je entertainment (Afbeelding: Logitech)

Hoes van Logitech Combo Touch oogt goed

Wanneer je de Logitech Combo Touch om je iPad hebt zitten, dan kan ik niet anders zeggen dat de hoes gewoon goed oog. Nee, spannend is het grijs niet, maar professioneel oogt het geheel wel. Dus als je geen behoefte hebt aan allemaal felle kleuren, dan zit je hier eigenlijk meer dan goed mee.

Kan tegen een stootje (Afbeelding: Logitech)

Wellicht wat zwaar

Als je de Logitech Combo Touch wil aanschaffen en je iPad vaak meeneemt in combinatie met andere spullen in je rugtas, dan moet je wel rekening houden met het gewicht. Het totale pakket weegt namelijk iets meer dan 700 gram. Als je bedenkt dat de iPad zelf iets minder weegt dan 500 gram, dan kun je niet anders concluderen dat het een behoorlijk zwaar ding is. In totaal zorgt de combinatie er voor dat je iets meer dan een kilo meeneemt. Dat is op zicht niet heel veel, maar wel als je tas al behoorlijk vol zit en je van plan bent om een flink stuk er mee te gaan lopen.

De Logitech Combo Touch is nu beschikbaar en onder andere hier te koop. Wil je meer lezen over alles dat met de iPad te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen