Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord

Wanneer je fanatiek wil gaan gamen op de pc, dan is een goed gaming toetsenbord een must. Vaak zijn dat hele grote jongens die met toeters en bellen de consument proberen te verleiden. De Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord is ook een toetsenbord met lichtjes, maar doet iets minder extravagant.

Het resultaat is een toetsenbord die je veel feedback geeft, je verschillende mogelijkheden geeft om dingen aan te passen zonder dat je hele bureau wordt ingenomen. Dit zijn de belangrijkste punten die me zijn opgevallen tijdens het testen van het Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord.

Toetsen van de Logitech G Pro geven goede feedback

Ik ben altijd wel fan van een mechanisch toetsenbord wanneer het op gaming aankomt. Het Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord maakt daardoor wel wat geluid, maar je hebt ook een goede feedback wanneer je een toets in drukt. Het gaat hier om de zogenaamde GX Clicky Switches, die lang meegaan en je een goede feedback geven. Hierdoor weet je precies wanneer je wat doet en heb je daar geen afleiding van.

Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord
Rammen op de toetsen (Bron: Logitech)

Lichtjes zijn fijn

Wanneer je het hebt over een gaming toetsenbord, dan heb je natuurlijk lichtjes nodig. Het Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord is daar geen uitzondering op. Hij maakt gebruik van de zogenaamde lightsync technologie. Vanuit de G HUB-software is het mogelijk om de lichtjes in te stellen zoals jij dat wilt. Zo is het mogelijk om per toets een licht in te stellen, wat voornamelijk handig is voor games waarbij je een paar keys voornamelijk gebruikt. Of je kiest er voor dat je het toetsenbord laat oplichten wanneer er bepaalde dingen in een game gebeuren. Kortom, ideaal voor de fanatieke gamer.

Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord
Lichtjes feest (Bron: Logitech)

Makkelijk om mee te nemen

Het Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord is een opvallend klein toetsenbord, wa tik in het volgende punt wat meer aanhaal. Daarmee is het al super handig om in je tas mee te nemen om op die manier het toetsenbord op gaming-events te gebruiken. Daarbij kun je als bijkomend voordeel de USB-kabel loshalen. Op die manier hoef je die dus niet zes keer om je toetsenbord heen te rollen en blijft alles een stuk veiliger wanneer je het verplaatst. Wel vond ik het toetsenbord een tikkie aan de zware kant. Dat is top wanneer je hem neerzet omdat hij dan niet snel verschuift, maar je tilt dus wel wat meer als je hem meeneemt.

Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord
USB-kabel haal je er makkelijk af (Bron: Logitech)

Compact

Het gemiddelde toetsenbord voor gamers is behoorlijk breed en neemt zodoende veel ruimte in. Het Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord is wat dat betreft een fijn alternatief. Alles is dicht bij elkaar gezet, zodat je een compact toetsenbord hebt. Dat is handig wanneer je op je bureau een grote muismat hebt staan. Op deze manier heb je daar wat meer ruimte voor en hoef je jezelf niet te beperken. Hij is 36 centimeter breed en 15 centimeter lang.

Neemt niet veel ruimte in (Bron: Logitech)

Logitech G Pro mist wat extra functiekeys voor gaming-liefhebbers

Logitech stelt dat het Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord vooral geschikt is voor fanatieke gamers, waaronder esporters. Ik geloof wel dat het daarvoor een fijn toetsenbord is, maar wanneer je op een hoog niveau een MOBA wil gaan spelen of zoiets als een MMORPG speelt, dan is het vaak een voordeel dat er naast de standaard knoppen nog verschillende functiekeys zijn, die je als macro kunt instellen en zodoende een paar acties achter elkaar doet. Die ontbreken op dit toetsenbord. Waarschijnlijk om het geheel compact te houden, maar je bent daardoor wel wat beperkt.

(Bron: Logitech)

Het Logitech G Pro Mechanical Gaming toetsenbord is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!