[REVIEW] Sniper Elite 3 Ultimate Edition: snipen op de Switch

De Nintendo Switch is een populaire spelcomputer voor ontwikkelaars om hun oude games opnieuw op uit te brengen. Het afgelopen jaar heb ik op die manier heel wat oudere titels opnieuw beleefd. Daar zaten echt absolute klassiekers bij, maar soms kom je ook games tegen die een paar jaar geleden niet heel erg veel impact maakte. Sniper Elite 3 is daar een perfect voorbeeld van..

In 2014 kwam de game destijds uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel het een alleraardigste game was, was het ook een titel die je aan het einde van het jaar weer was vergeten. En dat is ook niet heel erg. Sniper Elite 3 neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog, waar jij als sniper de opdracht hebt gekregen om het de Nazi-troepen zo moeilijk mogelijk te maken. In verschillende missies heb je diverse opdrachten die je zo goed mogelijk moet vervullen. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Ziet er nog behoorlijk goed uit

Sniper Elite 3 is een game die niet voor de schoonheidsprijs gaat, maar dat neemt niet weg dat hij er alsnog lekker uit ziet. Dat komt met name door de setting. De Afrikaanse setting brengt toffe omgevingen met zich mee. Dit is geen game met een troosteloos gevoel. In plaats daarvan bevind je je in zonnige locaties met oude ruïnes en tentenkampen waar jij moet toeslaan. Het geeft iets vrolijks mee en daardoor is het leuk om te spelen.

Actie (Bron: Koch Media)

Het plezier van snipen

Het belangrijkste wapen dat je in Sniper Elite 3 hebt, is zonder twijfel je sluipschuttersgeweer. Daarmee kun je het slagveld goed overzien en kun je bepalen wat voor actie je gaat ondernemen. Wanneer je een bepaald kopstuk van de Nazi’s moet uitschakelen, dan richt je met je geweer, haal je diep adem en zie je waar je kogel ongeveer komt. Vervolgens haal je de trekker over en kun je genieten van de baan van de kogel, die zich uiteindelijk op gruwelijke wijze in het lichaam van de vijand boort. In dat geval zie je de x-ray van het lichaam en zie je precies wat voor schade jouw kogel aanricht. Het is een vorm van voldoening waar je geen genoeg van krijgt.

Op afstand vijanden aanvallen. (Bron: Koch Media)

Stealth is een must

Maar wanneer je de trekker overhaalt, is het wel zaak om goed te kijken of het veilig is. Je wilt niet dat het lichaam van de vijand wordt ontdekt of dat men hoort waar het schot vandaan komt. Dat laatste kun je maskeren door naast en machine te gaan staan dat regelmatig geluid maakt en op het moment dat het geluid er is voor het schot gaan. En wanneer je verder moet gaan, dan is het verstandig om te sluipen. De vijanden zijn altijd met meer en wie niet goed oplet, wordt ontdekt en dan moet je maar zien of je de shootout weet te overleven.

Dit is geen stealth (Bron: Koch Media)

Missies opnieuw spelen

Sniper Elite 3 kent een redelijk aantal missies, waarbij je in elke missie verschillende interessante opdrachten hebt. Het is echter ook geen straf om reeds voltooide missies weer opnieuw te gaan spelen. Als je een missie eenmaal hebt voltooid, dan weet je wat je kunt verwachten en is het aan de speler om te proberen om de missie nog beter te voltooien.

(Bron: Koch Media)

Weinig ultimate aan

Zoals gezegd is Sniper Elite 3 een game die vijf jaar geleden werd uitgebracht. Het is dan wel wat om na al die jaren nog altijd iets van 40 euro te vragen voor de game. Nu wordt de game de Ultimate Edition genoemd, maar als je kijkt wat je krijgt, is het vooral wat DLC die in het origineel later werd uitgebracht. Buiten dat kun je eventueel nog los gaan richten met de joycons, maa dat wil je eigenlijk niet. Wat mij betreft had de game dus wat goedkoper mogen zijn of er had echt iets nieuws aan worden toegevoegd.

Sniper Elite 3 is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Sniper Elite 3 Ultimate Edition: snipen op de Switch
Sluiten