Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Toen The Elder Scrolls Online een paar jaar geleden uitkwam, was het een gevalletje net niet. Het was geen nieuwe Skyrim en als MMORPG was het een game die te veel leentje buur had gespeeld. Te veel dingen kwamen te bekend voor. Daardoor heb ik de game destijds snel naast me neer gelegd. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en heb ik met de uitbreiding The Elder Scrolls Online Elsweyr de game opnieuw ontdekt.

En het is duidelijk dat er in die jaren heel wat verbeterd is. Niet alleen zien de omgevingen er een stuk beter uit, het verhaal is ook nog een stuk interessanter. Maar belangrijker is dat het vechtsysteem goed werkt en je het gevoel hebt om een soort lichte Skyrim-ervaring voorgeschoteld te krijgen. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Elder Scrolls Online Elsweyr ziet er goed uit

The Elder Scrolls Online Elsweyr neemt je mee naar Elsweyr, het gebied waar de kat-achtige Khajiiti vandaan komen. Het is een gebied waar de zon flink schijnt en je een mix krijgt tussen woestijn-achtige gebieden, oases, mooie steden met hun eigen unieke architectuur en nog meer. Er zijn genoeg plekken waar je even stil wilt gaan staan en om je heen kijkt. Ook zijn er prachtige vergezichten.

Elder Scrolls Online Elsweyr
Bron: Betheda

Speelt top met een controller

Ik ben van huis uit een consolegamer en vindt het dan ook erg fijn dat je The Elder Scrolls Online gewoon goed met je controller kunt spelen. De verschillende shortcuts en het kiezen van speciale aanvallen zijn perfect te selecteren en zodoende heb ik nog meer het gevoel dat ik met een soort van Skyrim-achtige game aan de slag ben. Daardoor is het zeker geen slechte keuze om de game op de PlayStation 4 of Xbox One in huis te halen.

Genoeg te doen

Qua content is er genoeg te ontdekken. De ontwikkelaar zegt dat er zo’n dertig uur aan content is wanneer je de game als een singleplayer-ervaring beschouwt. De hoofdquest is daarbij interessant en introduceert verschillende draken, welke je in speciale Raids ook nog kunt gaan bestrijden. Er zijn echter ook redelijk wat zij-activiteiten in de game te ontdekken. En als ik heel eerlijk ben, heb ik ook wat uren doorgebracht met het ontdekken van de verschillende gebieden en het gewoon gaan knokken met de verschillende vijanden die ik tegen ben gekomen. Het helpt daarbij ook dat je op die manier in levels omhoog kunt gaan en sterker wordt.

Elder Scrolls Online Elsweyr

Necromancer is een interessante klasse

Mocht je The Elder Scrolls Online al een tijdje spelen, dan is het wellicht interessant om aan de slag te gaan met de Necromancer. Het is een nieuwe class in de game, die zeer divers is. In je eentje is het een personage waarmee je zowel fysiek als magische aanvallen kunt gebruiken. Wil je in een groep gaan spelen, dan kun je de Necromancer aanpassen naar de wens van de groep. Hij kan puur schade uitdelen, maar kan ook als tank gebruikt worden. Het is zelfs mogelijk om hem de rol van healer te spelen. Zeker als je een veteraan bent is het een enorm leuk personage om mee aan de slag te gaan en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Elder Scrolls Online Elsweyr

Je kunt zonder voorkennis losgaan in The Elder Scrolls Online Elsweyr

Als je net als ik The Elder Scrolls Online nauwelijks of niet hebt gespeeld, dan hoef je je niet buitgengesloten te voelen. Je kunt als je wilt namelijk gewoon een bundel halen die de originele content bevat inclusief deze uitbreiding. Dan maak je een nieuw level 1-personage aan en kun je gewoon de content gaan beleven. Daardoor is het ideaal voor hen die na Skyrim iets anders willen beleven uit de wereld van The Elder Scrolls.

The Elder Scrolls Online Elsweyr is nu beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!