Deze actiefilm op Prime Video krijgt de remake die we al jaren verdienen

Films & Series Lucas van de Wetering 18 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De revolutionaire actiefilm op Amazon Prime Video Oldboy uit 2003 krijgt een remake, maar deze keer wordt het een Engelstalige televisieserie.

Het is makkelijk om leuke actiefilms te maken, maar om ze echt iconisch te maken is moeilijker. Dat is ook precies de reden dat Tom Cruise steeds extremere stunts doet in elke Mission Impossible-film. Je moet toch op een manier de aandacht zien te krijgen.

Maar in 2003 kwam er een actiefilm uit die revolutionair was voor het genre. We hebben het hier over de Zuid-Koreaanse film Oldboy die te zien is op Amazon Prime Video, gemaakt door Park Chan-wook. En er is goed nieuws over deze film, want hij krijgt binnenkort namelijk een nieuwe remake.

De revolutionaire actiefilm Oldboy op Amazon Prime Video

Oldboy is een Zuid-Koreaanse actiethriller uit 2003. De film is losjes gebaseerd op een mangaserie met dezelfde naam. Door lovende reacties op Oldboy vanuit de hele wereld, wordt het beschouwt als een van de meest revolutionaire films in het actiegenre. En de film is te bekijken op Prime Video.

Oldboy volgt het verhaal van Oh Dae-su. De man zit al vijftien jaar lang opgesloten in een cel, die erg veel op een hotelkamer lijkt. Maar Oh Dae-su heeft geen flauw idee wie zijn kidnapper is of waarom hij ontvoerd is.

Wanneer Oh Dae-su uiteindelijk wordt vrijgelaten, is hij nog steeds niet echt vrij. In plaats van in een cel zit hij nu namelijk vast een in web van samenzweringen en geweld, hij wil wraak op zijn kidnapper. Maar tijdens deze wraaktocht krijgt hij met meer te maken dan alleen geweld, ook liefde begint zijn leven binnen te dringen. Het is dus niet alleen maar een actiefilm.

Remakes van de iconische film

Volgens het Amerikaanse magazine Deadline is Lionsgate bezig met een nieuwe remake van Oldboy, maar deze keer wordt het een Engelstalige televisieserie. Ook de originele maker, Park Chan-wook gaat meehelpen aan de serie, deze keer als producent.

Toch is dit niet de eerste keer dat er een remake wordt gemaakt van Oldboy. In 2015 kwam er al een Amerikaanse remake uit met Josh Brolin, ook deze is te zien op Prime Video. Maar deze film kwam niet dicht bij het origineel, het was een echte flop. Oldboy uit 2013 is een veel slechtere actiefilm dan de 2003-versie.

Ook kwam er in 2006 een Hindi-versie uit van Oldboy. Maar deze film had ook een redelijk groot probleem, hij was namelijk niet geautoriseerd. De Hindi-versie heet Zinda. Toch is er geen legale actie genomen tegen deze film, aangezien de studio moest sluiten voordat dit mogelijk was. De actiefilm Zinda is in Nederland niet te bekijken op Prime Video.

Hoop en vertrouwen

Toch mogen we hoop hebben dat de nieuwste remake het beter gaat doen dan zijn voorgangers. Veel slechter dan de 2013 versie kan het sowieso niet. Aangezien Park Chan-wook zelf gaat meewerken aan de televisieserie mogen we vertrouwen hebben dat de serie dichter bij de 2003-versie van Oldboy gaat komen dan voorgaande remakes.

Misschien is een televisieserie precies wat Oldboy nodig heeft. Zo krijgt het plot meer tijd om zich te ontwikkelen dan in de actiefilm en blijft er ook genoeg ruimte voor epische vechtscènes. Dat gecombineerd met de hedendaagse technologie, geeft veel hoop op een mooie remake.

Als je niet kan wachten op de televisie-remake van de actiefilm dan kan je de 2003- en 2013-versies van Oldboy nu al kijken op Amazon Prime Video. Als je er één wil kijken, dan is de originele 2003 versie toch wel meer aan te raden.

Road House is het bewijs dat deze slechte Tom Cruise-film een remake verdiend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen