Er is in Creed III geen spoor van Sylvester Stalone te bekennen, maar waarom?

Films & Series Dunke van Boekel 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De derde film in de Creed-saga, die op zijn beurt weer een soort spin-off is van de Rocky films, is nu uit. Wat misschien opvallend is: deze film in de Rocky-franchise is de eerste waarin Sylvester Stalone niet tevoorschijn komt. Waarom zit hij niet in Creed III?

In Creed III neemt Adonis Creed (Michael B. Jordan) het op tegen een persoon uit zijn jeugd: Damien Anderson (Jonathan Majors). In de vorige films kon hij rekenen op advies en hulp van Rocky, waarom nu niet meer?

Sylvester Stalone is kwaad op de producer van Creed III

Om uit te vinden waarom Stalone niet nog eens Rocky speelt in Creed III gaan we even een aantal jaren terug, naar 1976 om precies te zijn. Hij had op dat punt niet bepaald veel geld en acteerde om te kunnen leven. Voor een (relatieve) habbekrats verkocht Stalone de rechten voor de Rocky-films aan zijn toenmalige vriend en producer Irwin Wrinkler.

Om deze reden heeft Sylvester Stalone nooit maximaal kunnen profiteren van het succes die de Rocky-films bleken te zijn. Dit ondanks dat de man elke film in de franchise geschreven en (naast Rocky, Rocky Balboa en de Creed-films) geregisseerd heeft. Nu is hij dus helemaal niet meer te zien in Creed III.

De aankondiging van een spin-off over Ivan Drago (Dolph Lundgren) schoot bij Stalone dan ook in het verkeerde keelgat. Op Instagram noemde hij Wrinkler en zijn kinderen ‘aasgieren die deze personages uitbuiten als parasieten’.

Wat wilt de Rocky– en Creed-ster dan?

Het lijkt dus vrij duidelijk dat Sylvester Stalone geen interesse heeft om Rocky Balboa opnieuw te spelen zolang Irwin Wrinkler met het project te maken heeft. Of hij terugkomt in een mogelijke opvolger van Creed III ligt daar dus volledig aan.

Rocky, Sylvester Stalone, Creed
Sylvester Stalone haalde hard uit door het nieuws van deze spin-off over Ivan Drago. (Afbeelding: MGM)

De acteur heeft ook duidelijk gemaakt dat het hem niet om het geld gaat (Sylvester Stalone heeft een vermogen van zo’n 400 miljoen dollar, dus qua financiën zit ‘ie vast goed). Hij maakt zich vooral zorgen over zijn nalatenschap en dat van de franchise. Toch lijkt hij dat niet helemaal te hoeven doen, want Creed III weet flink te scoren op Rotten Tomatoes. In onze Freakin’ Nerds-podcast gaf Jeroen de film als tip. Deze is hier terug te luisteren.

De Snelle Hap: alle technologie, popcultuur en wetenschap van donderdag 2 maart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen