Caramba! Ryan Reynolds maakt Mexicaanse versie van Welcome to Wrexham

Films & Series Jeroen Kraak 10 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds kennen we vooral als Deadpool, maar hij is dankzij Disney+ misschien wel de bekendste voetbalclubeigenaar van de wereld. Na Welcome to Wrexham gaat hij samen met Rob McElhenney en een nieuwkomer zijn geluk beproeven in Mexico.

In Welcome to Wrexham volgen we de gebeurtenissen van een voetbalclub uit Wales die wordt overgenomen door Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Hun doel is om de oude gloriedagen van de club te herstellen en ze naar de Premier League te loodsen.

We zien op Disney+ zowel voor als achter de schermen wat er allemaal gebeurt. Dat het een ideaal format is voor mooie televisie, blijkt wel uit de reacties van kijkers die genieten van alle avonturen. Voor de streamingdienst is dit dan ook de reden om een Mexicaanse versie ervan te maken.

Ryan Reynolds en Rob McElhenney maken voor Disney+ een spin-off

En die Mexicaanse versie van Welcome to Wrexham heet, hoe toepasselijk ook, Bienvenidos a Necaxa, of zoals ik door mijn half jaartje Duolingo kan vertalen: Welkom in Necaxa. Deze versie zal eerst op Disney+ in Latijns-Amerika verschijnen, maar we twijfelen er niet aan dat deze spin-off ook naar de rest van de wereld komt.

Necaxa wil de weg terugvinden naar de Mexicaanse top. De Mexicaans-Amerikaanse eigenaar Eva Longoria heeft daarbij de hulp ingeroepen van Ryan Reynolds en Rob McElhenney, die de nieuwe co-eigenaren van de club worden.

De productie van de nieuwe spin-pff van Welcome to Wrexham begint zodra het Mexicaanse voetbalseizoen begint. Hoewel we vooral Eva Longoria zullen zien, zien we wellicht ook een aantal keer Ryan Reynolds en Rob McElhenney. De twee zijn tevens betrokken bij de serie als uitvoerende producenten.

Dit kunnen we verwachten van de Welcome to Wrexham spin-off

En toch kunnen we best wel wat van de serie verwachten. Hoewel het Mexicaanse voetbal wellicht niet de uitstraling heeft van de Britse voetbalcultuur, zijn de fans daar echt behoorlijk gepassioneerd. Eerder zagen we bijvoorbeeld al de documentaire over Maradona in Mexico op Netflix, wat een waar spektakel was om te zien. Hopelijk kan Ryan Reynolds dat extra beetje toevoegen.

Doordat de Mexicaanse spin-off van Welcome to Wrexham pas vanaf het aankomende seizoen wordt opgenomen, zullen we nog wel even moeten wachten op het eindresultaat. De serie zien we dus vermoedelijk pas ergens in 2025. Tot die tijd zullen we het moeten doen met Ryan Reynolds en Rob McElhenney in Wales.

The Acolyte op Disney+ pakt Jedi in Star Wars compleet anders aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen