5 redenen om de Samsung Galaxy A41 (niet) te kopen

Smartphones Mark Hofman 13 jul 2020
Leestijd: 5 minuten

Dat Samsung een breed assortiment aan smartphones heeft is al jaren duidelijk. Het Zuid-Koreaanse bedrijf biedt voor iedere prijsklasse een goede smartphone en introduceert daarom ook de nieuwe Galaxy A41. De vraag is alleen: hoe goed is hij?

In dit artikel ga ik het je uitleggen. Ik zet drie punten op een rij waarom je de Samsung Galaxy A41 naar mijn idee moet kopen en twee redenen waarom je hem beter kan laten liggen. Vervolgens is het aan jou om te bepalen of je de telefoon in huis wil halen of niet.

Samsung Galaxy A41: waarom kopen?

De Samsung Galaxy A41 is met een prijskaartje van €299 een betaalbare smartphone, maar is hij je geld ook waard? Dit zijn de punten waarop ik je aanschaf alleen maar toe kan juichen.

#1 Ligt ontzettend lekker in de hand

De Samsung Galaxy A41 is een compacte smartphone die ontzettend lekker in de hand ligt. Maar dan echt. De telefoon is niet al te groot en is, vanwege de plastic behuizing, ontzettend licht. Iets dat we anno 2020 helaas steeds minder zien. Zeker in combinatie met One UI is de Galaxy A41 makkelijk met slechts een hand te gebruiken.

We hebben onze smartphone ontelbare keren per dag in ons hand, dus is het uiterst belangrijk dat een telefoon daar lekker in ligt. De Samsung Galaxy A41 is wat dat betreft een uitstekend voorbeeld.

Samsung Galaxy A41
Hij ligt lekker in de hand (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Batterij neemt je een dag op sleeptouw

De 3900mAh batterij van de Galaxy A41 is goed voor een hele dag gebruik. De telefoon neemt je wat dat betreft een hele dag op sleeptouw en dat is fijn. Het is wat dat betreft niet de top van zijn prijsklasse, maar zonder twijfel goed genoeg.

Er zijn smartphones waar je tegenwoordig makkelijk anderhalf tot twee dagen kan doen. Dat is echt iets teveel gevraagd voor deze telefoon. Maar met normaal gebruik kan jij hem in de nacht opladen, om er vervolgens de hele dag mee te doen.

Is je telefoon leeg? Dan zorgt de 15W snellader ervoor dat deze zo weer vol is.

Samsung Galaxy A41
Het camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Camerasysteem over het algemeen goed

Het camerasysteem van de Samsung Galaxy A41 valt op. Niet alleen vanwege de triple-cameraopstelling die de smartphone hanteert, maar ook zeker door de foto’s die je ermee maakt. Het systeem bestaat uit:

  • Een 48 megapixel hoofdcamera
  • Een 8 megapixel groothoeklens
  • Dieptesensor

Voor zijn prijsklasse moet er gezegd worden dat de Galaxy A41 goede foto’s maakt. Je bent wel wat afhankelijk van de belichting, maar wanneer deze goed is kan jij uitstekend uit de voeten. Het is niet alleen mogelijk om een foto te maken met de normale lens, maar ook met de ultra-wide camera. Een toevoeging waar ik, zeker in deze prijsklasse, erg vrolijk van wordt. Je krijgt er simpelweg meer mee op beeld en dat is in het dagelijks gebruik erg prettig.

Samsung Galaxy A41
Foto met de smartphone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

In het donker moet je niet teveel verwachten van dit camerasysteem. Er zit geen nachtmodus op de Galaxy A41 en dat zorgt er dus voor dat je volledig afhankelijk bent van de belichting die je op dat moment hebt. Zonde, maar zeker logisch voor prijsklasse.

Al met al een prima camerasysteem!

Samsung Galaxy A41: waarom laten liggen?

Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn. Dit is er mis:

#1 Prestaties vallen tegen

Ik ben helaas niet zo te spreken over de manier waarop deze telefoon presteert. De Samsung Galaxy A41 draait apps gewoon vloeiend en je kan er bepaalde games ook prima mee spelen. Maar helaas is die ervaring niet altijd zo prettig.

Ik heb talloze momenten gehad op een dag dat de telefoon begon te haperen. Niet bij het gebruik van apps, maar bij het gebruik van de algehele interface. Het scrollen op de homepagina, het openen van een app, het plaatsen van een snelkoppeling of het wijzigen van de instellingen: ze zijn allemaal wel eens gepaard gegaan met hier en daar een hapering.

Het is zeker geen ramp, de telefoon is zeker goed te gebruiken. Maar het zorgt er wel voor dat de gebruikservaring minder prettig is. Jammer.

Samsung Galaxy A41
De smartphone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Concurrentie

Verder is er niet heel veel mis aan de Samsung Galaxy A41. Het enige wat ik erop kan aanmerken is dat er in de prijsklasse betere opties zijn. Voor €299 heb je een smartphone die simpelweg zijn werk doet met hier en daar wat mankementen. Het is zeker weten een fijne telefoon, maar in zijn prijsklasse springt hij er niet bovenuit.

Zo is de Xiaomi Redmi Note 9 Pro, die ook €299 kost, bijvoorbeeld een betere optie. Ook die telefoon heeft zijn mankementen, maar weet over het algemeen beter te presteren dan de Samsung Galaxy A41.

Geen dealbreaker, maar weet dat je er voor €299 meer uit zou kunnen halen.

De Galaxy A41 in een notendop

De Samsung Galaxy A41 is een prima smartphone. Eentje die nog goed betaalbaar is ook. Voor €299 heb je een telefoon die je de hele dag door kan gebruiken, snel op kan laden, prima foto’s neemt en ook nog eens heerlijk in de hand ligt. Echter vallen de prestaties van de smartphone nog wel eens tegen en heb je simpelweg een aantal betere opties voor €299.

Wil je er het meeste uit je driehonderd euro halen, dan moet je deze telefoon laten liggen. Wil je perse een smartphone van Samsung die het over het algemeen gewoon goed doet en die je de hele dag kan gebruiken? Dan is dit zeker een aanrader.

Meer reviews?

We hebben uiteraard veel meer producten getest dan de Samsung Galaxy A41. Benieuwd naar de recensies en de video’s die we erbij maken? Check dan zeker even onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen